• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ASKON Üyelerine Hibe Bilgilendirmesi Yaptı

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ASKON Üyelerine Hibe Bilgilendirmesi Yaptı
KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, (ASKON) Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin her hafta düzenlenen cumartesi kahvaltısına katılarak KOSGEB hibe...

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, (ASKON) Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin her hafta düzenlenen cumartesi kahvaltısına katılarak KOSGEB hibe ve destek programları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

KOSGEB'in girişimcilere sunduğu fırsatlarla ilgili bilgi veren İl Müdürü Ahmet Özbekler, "KOSGEB olarak girişimcileri, kendi işini kuranları 2010 yılından itibaren destekliyoruz. 2016 yılına girdiğimizde de girişimcilere verilen destek miktarlarında bir artış söz konusu. Özellikle kamuoyunda sıklıkla bahsedilen 30 bin TL hibe ve 70 bin TL 0 faizli kredi desteğimiz 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi 0 faizli kredi olarak devam etmektedir. 50 bin TL'nin 2 bin TL'si işletme kuruluş giderlerine, 18 bin TL'si makine teçhizat giderlerine ve 30 bin TL'si de işletme giderleri iş yeri kirası ve personel ücreti olarak destek verilmektedir. Süreçlerin daha da geliştirilmesi adına KOSGEB olarak esnek bir program uyguluyoruz. Makine teçhizat anlamında yeni açılacak iş yerinin makine teçhizat giderleri eğer fazlaysa 18 bin TL'yi yüzde 50 arttırarak 7 bin TL şeklinde uygulayabiliyoruz. Bu durumda işletme giderleri de 20 bin TL'ye düşmüş oluyor ve 30 bin TL olan işletme giderlerini yüzde 50 oranında artırım olabiliyor. 45 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu durumda da makine teçhizat desteği 3 bin TL'ye düşmüş oluyor. Bu şekilde girişimciye esnek bir program uygulamaya çalıştık" şeklinde konuştu.

(ASKON) Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Kayseri Başkanı Ali Özcan ise konuşmasında şunları söyledi:

"Üyelerimizin destek ve hibe programları hakkında bilgi sahibi olması için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu konularda birinci ağızda bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. KOSGEB'in ve devletin birçok kurumu tarafından verilen birçok destek maalesef üyelerimiz tarafından detaylı bilinmemektedir. Bu toplantılarımız ile üyelerimizi bu noktalarda bilgilendirmek ve yapacakları işte finansman sağlamak, belki finansman sağlamanın da ötesinde belki daha önemlisi bilgi sağlamak amacıyla bu toplantılar yapılıyor. Bilgi paylaşımı yaptığımız etkinliklere üyelerimiz gerekli ilgi alakayı gösterdikleri içinde teşekkür ediyorum. İl müdürümüz Ahmet Özbekler'e katılımdan ötürü özellikle teşekkür ediyorum."

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ASKON Üyelerine Hibe Bilgilendirmesi Yaptı

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ASKON Üyelerine Hibe Bilgilendirmesi Yaptı

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ASKON Üyelerine Hibe Bilgilendirmesi Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim