• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

KOSGEB girişimcilik sertifikaları verildi

KOSGEB girişimcilik sertifikaları verildi
Iğdır'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) il koordinatörlüğü girişimcilik sertifikasını...

Iğdır'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) il koordinatörlüğü girişimcilik sertifikasını almaya hak kazananlara sertifikaları verildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı (ITSO) ile KOSGEB arasında işbirliği kapsamında planlanan toplamda 100 kişinin faydalanacağı 4 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi planlandı.

Bu plan çerçevesinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nden İŞKUR tarafından 25 kişilik 4 gruptan 2 grubun eğitimi sona erdi. Verilen eğitimden 47 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Başarıyla eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen törende girişimci adaylarına sertifikaları Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Arslan, İŞKUR Müdürü Halis Erdoğan ve KOSGEB Müdürü Eyüp Taşkın tarafından verildi.

'AMAÇ İŞSİZLİĞİ AZALTMAK'

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin amaçlarına değinen ITSO Başkanı Arslan amaçlarının işsizliği azalmak, iş kurmak isteyen vatandaşlara hibe desteği sunmak olduğunu belirtti. Engelli vatandaşların öncelikli kitle olduğunu ifade eden Başkan Arslan, şöyle konuştu: "İŞKUR tarafından İstihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları'nın düzenlenmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurabilmelerini sağlamaktır.

Ayrıca engellilerin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri ile engellilerin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik projelerin hazırlanması kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla bu eğitimler düzenlenmiştir. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımız İl Müdürlüğümüze verecekleri projeler ile 36 bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

Bu eğitimlerle ilimizde girişimciliğin desteklenmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amaçlanmaktadır."

KOSGEB girişimcilik sertifikaları verildi

KOSGEB girişimcilik sertifikaları verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim