• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Siirt’te Başladı

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Siirt’te Başladı
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Küçük, Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, Çalışma...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Küçük, Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.

Kursiyerlerle bir araya gelen STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ve İş-Kur il Müdürü Ömer Aslan, girişimciliğin önemi ve KOSGEB'in yeni girişimci desteği hakkında bilgiler paylaştı. STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu yaptığı açıklamada, girişimcilerimizin büyük düşünmeleri ve büyük hayaller kurmaları gerektiğini söyledi. Kuzu, "Benim sizlere tavsiyem muhakkak ki bir hayaliniz ve bir de hedefiniz olsun. Çünkü hedefleri yakaladıkça o hayale giderek yaklaşırsınız. Bu nedenle hedefinizi şimdiden seçin. Hangi konuda olursa olsun o konuda bölge ve ülke çapında farklılıkları ve farkındalıkları izleyin, araştırın" şeklinde konuştu.

Kuzu ayrıca, kursiyerlerin karşılaşabilecek sorunları karşısında her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranlara 50 bin lira geri ödemesiz hibe ve 100 bin lira da geri ödemeli faizsiz kredi desteği sağlandığını söyledi. Erkılıç, işletmelerin KOSGEB'in diğer destekleri olan; işbirliği güç birliği, AR-GE, inovasyon, endüstriyel uygulama, yurt içi fuar, yurt dışı iş gezisi, nitelikli eleman istihdam, belgelendirme, tanıtım gibi desteklerden faydalanabileceklerini söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan da, 375 kişiye yönelik açılan eğitime ilgi gösterildiğini, KOSGEB, STSO ve Çalışma ve İş kurumu olarak el birliğiyle Siirt'te oluşan talepleri karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Siirt’te Başladı

KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Siirt’te Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim