• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Eskişehir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Müdürlüğü...

Eskişehir'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen "Turizm sektöründeki işletmelere KOSGEB tarafından verilen destekler" konulu toplantıda, işletmecilere bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, KOSGEB Eskişehir Müdürü Seracettin Özcan ve ilgililer katıldı.

"ESKİŞEHİR ÜLKE İÇİ TURİZMİN PARLAYAN YILDIZLARINDAN BİRİSİ OLARAK İFADE EDİLİYOR"

Toplantının amacının KOSGEB'in turizm işletmelerine neler yapabileceği konusunda bilgilendirme yapmak olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, arada böyle toplantılar yapılarak Eskişehir'in turizmcilerinin ve işletmecilerinin ortak dili konuşması gerektiğini bildirdi. İşletmelerin sıkıntılarının bilinmesi açısından bu tür toplantıların önemine vurgu yapan Günay, Eskişehir'e turizm konusunda bir sürü eleştiri getirilebileceğini aktardı. Günay, "Ama haksızlık etmemek lazım. Eskişehir'de bugün Türkiye'deki ülke içi turizmin parlayan yıldızlarından birisi olarak ifade edildiğine göre burada bir potansiyel var. Her yıl birkaç tane yeni bir otel eklendiğine göre de demek ki turizm yatırımcısının da buradan beklentisi var. Bu Eskişehir'de iyi bir turizm potansiyeli olduğunu gösterir. Eleştiriler de daha geliştirilmeli ve daha çok para kazanabilmeye getirilebilir. Hafta sonu ve ucuz turizm olmaktan çıkarıp birkaç gün ekleyerek daha zenginleştirebiliriz. Ama bunun yolu da böyle ufak ufak çalışmalardan geçiyor. Taşın altına eli koymaktan geçiyor. Böyle işletmelerin sahipleri bir araya gelip Eskişehir turizmi için ortak bir şeyler yaparlarsa eminim daha iyiye doğru gider" dedi.

"KOBİLERİ OLUŞTURAN ANA ETMEN GİRİŞİMCİLİK VE GİRİŞİMCİLERDİR"

KOSGEB'in 1990 yılında kurulan bir kamu kurumu olduğunu ifade eden KOSGEB Eskişehir Müdürü Seracettin Özcan ise, KOSGEB'in kurulduğunda sadece imalat sanayi sektörünü işletmelerine destek verdiğini vurguladı. Yapılan değişiklikle diğer sektördeki firmaların da destek, hizmet ve kredilerden yararlanmaya başladıklarını aktaran Özcan, "Diğer dünya ülkelerine baktığımızda, diğer kamu kuruluşlarına baktığımızda veya Türkiye'nin Avrupa Birliği ve Dünya Bankası fonlarından yararlanmak için proje tabanlı hareket edilmesi gerektiği, proje tabanlı desteklerin ön plana çıkarılması gerektiği bu bağlamda irdelendi. Biz de desteklerimizi buna bağlı olarak kurguladık. KOSGEB kobi tanımında olan işletmelere destek veriyor. Kobileri oluşturan ana etmen girişimcilik ve girişimcilerdir. Girişimcileri KOSGEB neden destekliyor? Malumunuz devletimizdeki ve özel sektördeki istihdam alanları belli. Biz bu sektörü destekleyerek yeni istihdam alanları oluşturulması, ekonomiye katkı ve sosyal ilerleme olarak belirledik. Çünkü birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bakıldığında girişimciye çok önem veriliyor. Biz de bunu ön plana sunduk" dedi.

Toplantı, gerçekleştirilen bilgilendirici sunumun ardından sona erdi.

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

KOSGEB Desteği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim