• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Kösen, ülkenin tanıtımında rol almak istiyor

Kösen, ülkenin tanıtımında rol almak istiyor
Kösen: "Sayın başbakanımıza da bunu demek istiyorum. En uzun adam olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alan benim. Sayın başbakanım neden benim lakabımı aldınız?"

''Dünyanın en uzun adamı'' unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, Türkiye'nin tanıtımında rol almak istiyor.

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 27,5 santimetre uzunluğundaki eli ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de önemli çalışmaların yapıldığını, dünyanın en büyük projelerine imza atıldığını söyledi.

Dünyanın en uzun adamı olarak 5 yıldır bütün dünyayı gezdiğini, Türkiye'yi tanıttığını belirten Kösen, Türkiye'de yapılan bu etkinliklere katılarak, ülkenin tanıtımın katkı sunmayı istediğini belirtti.

"Geçenlerde ülkemizde en büyük havaalanının temeli atıldı ama dünyanın en uzun adamı olmadan. İnşallah açılışını dünyanın en uzun adamı yapar. Türkiye'de yapılan en büyük enler benden habersiz olmaması lazım. Dünyanın en uzun adamı benim" diyen Kösen, temel atma, açılışlar gibi törenlere katılmak istediğini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun adam lakabına da atıfta bulunarak espri yapan Kösen, "Sayın Başbakanımıza da bunu demek istiyorum. En uzun adam olarak Guinness Rekorlar Kitabında yer alan benim. Sayın Başbakanım neden benim lakabımı aldınız?" ifadelerini kullandı.

Köyde yaşam şartlarının çok zor olduğunu, kent merkezinde yaşamak istediğini belirten Kösen, kendisine şu ana kadar birçok sözlerinin verildiğini, hiçbirinin tutulmadığını savundu.

Kösen'in menajeri Mehmet Veysi Bora ise Kösen'in dünyada ve Türkiye'de hak ettiği değere ulaşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Özel hayatından çok fiziksel özelliği ile gündeme gelmesini arzu ettiklerini belirten Bora, Kösen'in sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gözdesi olduğunu, kentini ve ülkesini en iyi şekilde tanıtmasını istediklerini kaydetti.

Köyde Kösen'in zor şartlar altında yaşadığını, kent merkezinde bir büyük evinin olmasının hayalini yaşadığını belirten Bora, şunları söyledi:

"Kösen Mardin'de yaşamak istediğini belirtiyor. Gelen konuklara dünyanın en uzun adamının gösterilmesi için Sultan'ın yaşayabileceği bir ev yaratılması lazım. Sultan'ın en çok zorlandığı konulardan biri de ulaşım. Kendisine ait bir ulaşım aracı yok. Ev ve araba ile ilgili Sultan'a verilmiş birkaç söz vardı. Maalesef bu söz verenlere şu anda telefonla bile ulaşamıyoruz. Verilen sözler tutulmuyor."

Bora, Weaver sendromu nedeniyle boyu 2,13 metreye ulaşan 17 yaşındaki Rümeysa Gelgi'nin Kösen'i, Guinness Rekorlar Kitabı temsilcileri tarafından sertifikasının verileceği törene davet ettiğini, Kösen'in imkanları el verdiği takdirde katılmayı arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim