• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kösem Sultan'da başrol krizi

Kösem Sultan'da başrol krizi
Kösem Sultan başrolü için Beren Saat'te karar kılındığı düşünülürken yeni gelen bir haber şaşırttı. Kösem Sultan dizisinin yapımcısı Timur Savcı, Beren Saat yerine "no name" bir isimde karar kıldı.

Star ekranlarının yeni sezon dizisi Kösem Sultan başrolü için Beren Saat ile anlaşıldığı ancak oyuncunun 10. bölümden sonra net olarak karar vereceği açıklanmıştı. Ancak, Beren Saat'le anlaşan Timur Savcı'nın B planı olduğu ortaya çıktı.

İddialara göre Beren Saat ile tam olarak anlaşmaya varmayan Timur Savcı, Kösem rolü için tanınmamış 10 oyuncuyla deneme çekimlerine başladı. Merakla beklenen 'Muhteşem Yüzyıl-Kösem' dizisinde Kösem Sultan rolü için ilk hede "no name" bir isim olması.

Muhteşem Yüzyıl'da Meryemli Uzerli örneğinde olduğu gibi projeye tanınmamış bir isimle başlamak isteyen Timur Savcı, 6 bin isim arasından belirlediği 10 kişi ile Kösem Sultan başrolü için deneme çekimlerine başladı. Deneme çekimlerinden sonuç alınamazsa, Beren Saat'in Kösem Sultan olması bekleniyor.

FİYAT TEKLİFİNDE ANLAŞAMADILAR

Timur Savcı ve Beren Saat'in anlaşamamasının bir diğer nedeni de ücret konusu olduğu iddia ediliyor. Son olarak "İntikam" dizisinde ekrana gelen Bere Saat'in bölüm başına 80 bin TL talep etmesi, Timur Savcı'nın ise 60 bin TL teklif etmesi, anlaşmanın askıda kalmasının bir diğer nedeni olarak gösteriliyor.

Yeni sezonda ekrana gelmesi planlanan Kösem Sultan'ın kadrosunda yer alacağı kesinleşen isimler ise şunlar: Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy, esra dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Ekin Koç ve Berk Cankat gibi isimler yer alıyor.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır.

Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir.

Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem'de katledilen ilk sultandır.

BEREN SAAT KİMDİR?

1984 doğumlu Beren Saat, katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci oldu ve Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekerek onun desteğiyle profesyonel oyunculuğa başladı. İlk deneyimini "Aşkımızda Ölüm Var" dizisiyle yapan Saat, ilk başrolünü Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün dizisinde üstlendi. Sonrasında yine bir Tomris Giritlioğlu projesi olan Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisinde başrolde yer aldı.

Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan, yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören ve çok konuşulan Aşk-ı Memnu dizisinde ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizilerinde başrolde yer aldı. Son olarak İntikam dizisinde rol alan Beren Saat, yaklaşık 2,5 yıllık bir birliktelikten Kenan Doğulu ile Las Angeles Malibu'da evlendi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim