• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Köse Büyükşehir’e verdi veriştirdi

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kentin siyasi gündemi de hareketlendi. Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu mesire alanının kiralanmasında ve sonrasında usulsüzler yapıldığını iddia etti.
Başkan Köse,  düzenlediği basın toplantısının bu haftaki gündemi Sarısu mesire alanı oldu.  Antalya Limanı'nın batısında yaklaşık 34 hektarlık alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Sarısu Orman İçi Mesire Alanı Projesi’nin kiralanmasında ve sonrasında usulsüzlükler yapıldığını iddia etti. Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzlukları açıklamaya devam ettiklerini hatırlatarak, bugünkü konularının Sarısu olduğunu söyledi.
 
Sarısu’da neler olduğunu paylaşmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Köse, “Sarısu halka açık olarak düzenlenmek üzere Ak parti döneminde Orman Bakanlığı’nda bir kiralama sözleşmesiyle tahsis olarak alınmıştı. Sayın Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na göreve geldikten sonra Sarısu’yu 25 yıllığına ihale etmek üzere ihale açıldı. Bu ihaleye 7 adet firma teklif verdi. Ama bu teklifi veren firmalardan 3 tanesi teşekkür mektubu vererek ihaleye teklif sunmadılar. Diğer firmalar teklif verdi. En yüksek teklifi veren 3 firma sözlü olarak teklif vermek üzere davet edildi. Burada dördüncü olan firma, ilk üçe giremediği için teklif veremedi. Sonunda ihalede iki firma kaldı. Netice itibariyle 596 bin lira bedel ve KDV ile ihale ANTEPE’de kaldı. Bu ihale yapıldıktan sonra 12 gün sonra Orman Bölge Müdürlüğü belediyeye ‘ Bizim tahsis sözleşmemizde, bu alan üçüncü kişiye verilemez, bırakılamaz, tahsis edilemez’ diye bir yazı gönderiyor. Belediyenin cevabı ise, “ Biz bu alanı üçüncü kişilere tahsis etmedik, belediyenin bir kuruluşu olan ANTEPE’ye verdik. Dolayısıyla üncü kişilerle ilgili bir tahsis söz konusu değildir. Şartnameye bir aykırılık yoktur’ deniliyor. Buraya kadar hiçbir problem yok. Bu noktada Orman Bölge Müdürlüğü çıkıp, ‘Burayı sizden alacağız’ demiyor. Ama bu kadar net ve açıkken belediye ‘Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan ANTEPE tutuyor bu söz konusu alanı aynı ihalede dördüncü olarak elenen, başarılı olamayan mobilya firmasına kiralama suretiyle veriyor” diye konuştu.
 
‘Komediyi görüyorsunuz’ diyerek konuşmasına devam eden Köse, “Demek ki baştan bu firmaya bu ihale verilmek için bir kurgu yapılmış. Ortada Orman Bölge Müdürlüğü’nün şartnamesine aykırılık var. Antalya Büyükşehir Belediyesi, ANTEPE ile bir sözleşme yapıyor. Buranın üçüncü kişilere devredilebileceğini ve tahsis edilebileceğini resmen ifade ediyor. Bu maddeye dayanarak ANTEPE burayı üçüncü kişiye kiralıyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün şartnamesinde böyle bir madde yok. Bu yokken belediye tutup üçüncü kişilere devrediyor. Ardından Orman Bölge Müdürlüğü, buranın üçüncü kişilere devredilmesi ve hukuka aykırılık olduğunu belirterek sözleşmenin feshi gerektiğini belirtiyor. Ve hukuki süreç başlatılıyor” dedi.
 
FİRMA HARCAMA ÇIKARIYOR
 
Süreci takip etmeye devam ettiklerini kaydeden Köse, “İhaledeki kurgu bir tarafa, şirketten kiralayan bu firma burada bir takım imalatlar gerçekleştiriyor. Sözleşmenin feshine gidilince bu firmanın buraya yaptığı imalatların bedelinin ödenmesi ortaya çıkıyor. Bu bedeli belediyenin uktesinde kurulan bir komisyon belirliyor. Bu firmaya 3 milyon 223 bin 726 liralık bir ödeme çıkarılıyor. Orada yapılan imalattan en az üç dört katı bir bedel bu firmaya belediye tarafından peşkeş çekiliyor. Ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı çıkacak, “Param yok, borcum çok, engelleniyorum’ diyecek. Antalyalıları kandırmaya devam edecek. Antalya’nın hali bu” ifadelerine yer verdi.
 
KÖSE: BAŞKANDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
 
Başkan Akaydın’ın olanlara açıklama yapmasını isteyen Köse, “Belediye neden Orman Bölge Müdürlüğü’nün talebine aykırı hareket ederek ısrarla ihalenin fes edilme sonucu ister gibi belediye neden davranmıştır? Buna aykırı davranılması ve ardından ‘Hükümet beni engelliyor, beni zor durumda bırakıyor, benim borcum var, halka hizmet edemiyorum, Sarısu’yu halkın kullanımına açamadım’ demesi resmen elimi kolumu bağlıyorlar, enkaz edebiyatı yapması bu milleti kandırmaya yöneliktir” şeklinde konuştu.
 
KÖSE. ENKAZ EDEBİYATINDAN BIKTIK
 
Antalya’da son 4.5 yılda hiçbir hizmetin üretilmediğini iddia eden Köse, “ ‘Param yok, paramız yok’ Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin istediği zaman nerelere para bulabildiğini açık ve net şekilde ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi borca batık değildir. Belediye iş bilmeyen, kaynaklarını çar çur eden, Antalyalıların parasını birilerinin cebine aktaran bir yönetimi vardır. Antalyalıların talihsizliğidir. Başkan Alaydın, belediyeyi devraldığında borç 350 milyon liradır. Menderes Türel, bir önceki belediye başkanı Bekir Kumbul’dan belediyeyi devraldığında borç 325 milyon liradır. Arada fark olmamasına rağmen 4.5 yılda Başkan Akaydın, durmana enkaz edebiyatı yapmıştır. Antalya’ya hiçbir hizmette bulunmamıştır. Aynı borçla belediyeyi, devralan Ak Parti ise Antalya’ya tarihinde görülmeyen hizmetler getirmiştir” görüşlerini açıkladı.
 
‘BELGELERLE KONUŞUYORUZ’
 
Belgelere konuştuklarını dile getiren Köse, “İftira atmıyoruz. Yalan yanlış ifadeler kullanmıyoruz. Bunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sayıştay sorgusunda 1.5 milyonun üzerinde bir kamu borcunun çıktığı bilinmektedir. Yapılan hukuksuzlukların hiçbir şekilde cezasız kalmayacağı ortadadır. Şuan burayı belediyenin bir diğer iştiraki ANET tarafından işletiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün buna bir itirazı yok. Üçüncü şahsa devir iptal edildi” diye konuştu.
 
İLK ADAY ADAYI CERTEL
 
Aday adaylığı sürecinde değinen Köse, “Aday adaylığı sürecini sağlıklı şekilde yürütüyoruz. Doğru adayları doğru zamanda tespit ederek önümüzdeki seçimlere gideceğiz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilk aday adayı için başvuru aldık.Yaklaşık 20 yıldır Akdeniz Üniversitesi’nde bir akademisyen olan Prof. Dr Muharrem Certel ilk aday adayımız” dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim