• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Koruyucu aile uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı

Koruyucu aile uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı
Elazığ'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aile uygulamasını tanıtmak amacıyla bir alışveriş merkezinde tanıtım standı açarak...

Elazığ'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aile uygulamasını tanıtmak amacıyla bir alışveriş merkezinde tanıtım standı açarak uygulama hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan ve koruyucu aile hakkında bilgi veren Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Demirdağ, koruyucu aile, çeşitli nedenlerden dolayı aile bütünlüğü bozulan ve kendi ailesi yanında bakımı sağlanamayan, devlet tarafından koruma altına alınan çocukların eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu gösterebilen uygun aile ya da kişiler olduğunu söyledi.

Demirdağ, "Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Günümüzde de bu hizmetler koruyucu aile yönetmeliği kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir." diye konuştu.

Koruyucu aile olmak için başvuruların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki koruyucu aile birimine şahsen yapılması gerektiğini ifade eden Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili, sözlerini şöyle tamamladı: "Koruyucu aile yanında kalan çocuklarımızın bakım, eğitim ve giyinme gibi ihtiyaçları ailelerin talep etmeleri halinde kurumumuz tarafından aylık olarak karşılanmaktadır. Kurum olarak çocuklarımızın eğitim, bakım, yeme, içme vb. ihtiyaçlarını fazlasıyla sağlamaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocuklarımız aile ortamında yetiştikleri takdirde daha sosyal, daha başarılı ve topluma daha faydalı kişiler olurlar. Biz koruyucu aile yanında kalan çocuklarımızda bunun örneklerini görmekteyiz. Aile ortamında yetişen bir çocuğun kendi ailesini yönetmesi kendi ailesinde huzurlu olması daha olağandır."

Koruyucu aile uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı

Koruyucu aile uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim