• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

'Korsan' balesi 27 Şubat’ta seyirciyle buluşacak

'Korsan' balesi 27 Şubat’ta seyirciyle buluşacak
İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği, klasik balenin büyük eserlerinden Le Corsaire (Korsan) Balesi" nin prömiyeri 27 Şubat'ta seyirciyle buluşacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği, klasik balenin büyük eserlerinden Le Corsaire (Korsan) Balesi" nin prömiyeri 27 Şubat'ta seyirciyle buluşacak.

İngiliz Şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden esinlenilerek Jules – Henri Vernoy de Saint- Georges ve Joseph Mazilier'in metnini yazdığı ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Le Corsaire (Korsan) Balesi, 27 Şubat akşamı yapılacak İstanbul prömiyeri ile seyircisiyle buluşacak. "Korsan" Balesi, günümüzün yaşayan bale efsanelerinden biri olan Kanada'lı ünlü bale sanatçısı Anna- Marie Holmes" in koreografisi ve Adolphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes, Riccardo Drigo, Prince Oldenbourg "un müzikleriyle sahneye konulacak.

Orkestrayı Svetoslav Borisov'un yöneteceği eserde, dekoru Zeki Sarayoğlu, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışıklarını Müfit Özbek tasarladı.

Eserde "Medora" rolünde Deniz Kılınç ,İlke Kodal, Melike Manav, Gizem P. Atik, Müge Bayramoğlu, "Conrad" rolünde Olcay Tunçeli, Oliver Spence, Batur Büklü, Mutlu Cankup, Çağatay Özmen, "Gülnare" rolünde Müge Bayramoğlu, Merve Topaldemir, Maia Ito, Julia Hartmann, Berfu Elmas, Zeynep Serpen, "Lankendem" rolünde, Batur Büklü, Mutlu Cankup, Ömer Erenler, Deniz Özaydın, Çağatay Özmen, Alican Güçoğlu, "Ali" rolünde Erhan Güzel, Batur Büklü, Ali Türkkan, Mutlu Cankup, Can Bezirganoğlu, "Birbanto" rolünde : M.Nuri Arkan, Ömer Erenler, Can Bezirganoğlu, Cem Çelik, "Seyd Paşa" rolünde Oktay Keresteci, Alper Akalın, Kerem Kuraner ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dönüşümlü olarak dans edecekler.

'Korsan', 27 Şubat "taki prömiyerden sonra 1, 3, 5, 8,10, 12 Mart - 6, 8 Nisan'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Eserin konusu

Anna- Marie Holmes" in koreografisiyle Amerikan Bale Tiyatrosu'nda her iki senede bir sahne alan eser, Conrad'ın korsanları ve arkadaşı Birbanto'yla Osmanlı İmparatorluğu'na doğru yola çıkması ile başlayıp, karaya çıktıklarında çeşitli malların ve esirlerin satıldığı bir pazarda Conrad'ın esir kızlar arasında gördüğü bir güzele aşık olması ve Seyd Paşa'nın haremi için bu kızı seçmesi ile devam eder. Renkli ve canlı bir bale olan Korsan Balesi, dünyada ilk kez 23 Ocak 1856'da Paris'te Joseph Mazilier'in koreografisiyle sahnelenmiş, sonrasında Avrupa'da ve Rusya'da pek çok koreograf tarafından yorumlanmıştır.

Teknik açıdan çok güçlü, artistik bakımdan Hollywood filmlerini aratmayacak olan "Korsan'da, klasik balelerde kadın ve erkek başrol dansçılarının birlikte ve solo danslarla hünerlerini sergiledikleri "grand pas de deux" denilen bölüm, 3 başrol yani Medora, Conrad ve Ali tarafından dans edilerek farklılık gösterir. 2.perdede Medora" nın 32 kez tekrarladığı fouetté dönüşü ise eserin beklenen bölümlerinden biridir.

Cihan

'Korsan' balesi 27 Şubat’ta seyirciyle buluşacak

'Korsan' balesi 27 Şubat’ta seyirciyle buluşacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim