• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Körler Vakfı’ndan 'Çocuklarımda hata yok' ifadesine tepki

Körler Vakfı’ndan 'Çocuklarımda hata yok' ifadesine tepki
Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan, "6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok" şeklindeki açıklamasıyla tepki çeken...

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan, "6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok" şeklindeki açıklamasıyla tepki çeken Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi'nin suç işlediğini belirtti.

Ali İlhan, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikçi'nin, "Şahsıma ait 6 çocuğum var. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok" sözlerine tepki gösterdi.

'AKP ZİHNİYETİNİN BÜROKRASİYE YANSIMASI'

TBMM Engelsiz Meclis Projesi'nin de mimarı olan Ali İlhan, Şenlikçi'nin sözlerini AKP zihniyetinin bürokratik yapıya yansıması olarak yorumladı. Türk Dil Kurumu'nun "hata" tanımını "yanlış, suç, günah, kusur" olarak yaptığını belirten İlhan, "Bu tanıma göre Şenlikçi'nin talihsiz açıklamasını çok büyük üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isterim. AKP engellilerle ilgili her ne kadar yasa çıkarsa da bürokratik yapı içerisindeki zihniyet engellileri ötekileştirmeye devam ediyor. Şenlikçi'nin ayrımcılık, ötekileştirme, küçümseme ve aşağılama içeren sözleri suç teşkil etmektedir. Türkiye'nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinde, 2010 tarihinde yapılan referandum ile gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinde ve Türk Ceza Kanunu'nda ayrımcılık suç sayılmıştır. Şenlikçi çok açık şekilde suç işledi" diye konuştu.

'ARGE GİBİ BİR KURUMUN BAŞINDA OLMASI UTANÇ VERİCİDİR'

Kullanılan ifadelerin tüm engellileri ve ailelerini küçük düşürücü olduğunu ifade eden İlhan, Şenlikçi'nin derhal istifa etmesi, tüm engelliler ve ailelerinden de özür dilemesi gerektiğini dile getirdi. "Böyle bir şahsın ARGE gibi ciddi bir kurumun başında olması utanç vericidir" diyen Ali İlhan, Şenlikçi'nin istifa etmemesi halinde Bakanlığın bu şahsı bir an önce görevden alması gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim