• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya koyulan "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri...

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya koyulan "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında tıbbi adaçayı hasadı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya koyulan "Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında adaçayı, kekik, salep ve lavanta yetiştiriciliğine yönelik olarak demonstrasyon çalışmalarına devam ediyor.

Tıbbi ve aromatik bitkiler ile boya bitkilerinin üretimlerinin artırılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, kalitenin iyileştirilmesi amacıyla Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Korkuteli İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında Kayabaş Mahallesi'nde adaçayı yetiştiriciliği demonstrasyon sahasında hasat yapıldı.

Demonstrasyon çalışmasında Avrupa'da tıbbi kullanımı bulunan ve ekonomik öneme haiz olan Salvia officinalis (Tıbbi Adaçayı) türünün yetiştiriciliğinin yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Proje uygulaması kapsamında Kayabaş Mahallesi'nde gerçekleşen adaçayı hasadına; Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Selçuk Veyzioğlu ve vatandaşlar katıldı. Veyzioğlu, "Bu projeyi geçtiğimiz yıl Korkuteli'nde uygulamaya başladık, pilot mahalle Osmankalfalar oldu. Bitkinin yetiştiği toprağı sevmesine bağlı olarak Kayabaş'tan alınan verim daha yüksek, önümüzdeki zaman diliminde bu projeyi geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı

Korkuteli’nde ilk tıbbi adaçayı hasadı yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim