• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Korkut, “Kadın, Sol Ve Feminizmin İnsafına Terk Edilemez”

Korkut, “Kadın, Sol Ve Feminizmin İnsafına Terk Edilemez”
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a ziyarette bulundu.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a ziyarette bulundu. KADEM Başkanı Fadime Alkan ve Başkan Ali Korkut, ziyarette kadın sorunlarına dair görüş alış verişi yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkan talihsiz ifadeleri de kınadılar. Ali Korkut, "Bu ne ahlaksızlık, ne edepsizlik. Şaşkınım" dedi. Av. Fatime Alkan ise suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilcisi Fatime Alkan, Yardımcısı Serap Sekmen, Basın Medya Komisyon Başkanı Selma Deniz, Eğitim Komisyonu Başkanı Yasemin Çankaya, Sekreter Fatma Coşar ile birlikte Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret ettiler. Fatime Alkan vizyonlarının geniş olduğunu, şiddetle mücadeleyi görev saydıklarını belirtti. Fatime Alkan, "Kadın temsil gücünün artırılmasından tutunda, fırsat ve imkan eşitliğinden kadınlarında aynı oranda faydalanmasına kadar. Tektipçi kadın anlayışıyla mücadele ediyoruz. Eskiden ne vardı belli bir kalıp, kadın o kalıplara girerse sosyal hayatta yer alabilirdi. Kadem olarak cinsiyet adaleti diye kadının erkeği, erkeğin kadını bütünlediğini ifade ediyoruz. Bu anlamda da eşitlikçi, altı boş içi boş eşitlikçilikten ayrılıyoruz. Feminist hareketlerden ayrılıyoruz.

Kadın hareketi Türkiye'de ve dünyada sol görüşün etkisi altındaydı ama biz aynı Ak Parti gibi muhafazakâr ve demokrat bir oluşumuz. Sizlerle birlikte, desteklerinizle Türkiye" ve Erzurum'da var olmak istiyoruz "dedi.

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Fatime Alkan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik çirkin saldırısını kınadılar. Fatime Alkan, KADEM olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Ali Korkut ise çirkin ve ahlaksız bir ifade değerlendirmesi yaptı.

Ali Korkut, "KADEM gibi sağ kesimlerin kanıda bakışını gösteren, değer veren bir yapılanma çok önemli. Solun, feminist kesimlerin insafına bırakılamayacak kadar önemli bir varlık kadınlar. Bu anlamda önemli bir yapılanma. Maalesef işte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kadına, bir bakana, bir anneye yönelik sözleri. Çirkin bir ifade, dil sürçmesi ile yapıldığın düşündüm. Kendisinin de eşi, çocukları, annesi var. Aynı şey kendisine söylense acaba ne şekilde tepki verir. Bir hanımefendiye bir bakana bunun söylenmesine inanamıyorum. Bakanımız Sema Ramazanoğlu'nu yakinen tanıyan birisiyim. Nezaket ve zarafet abidesi diyebileceğimiz bir insan. Bu ne ahlaksızlık, ne edepsizlik. Şaşkınım" dedi.

Korkut, “Kadın, Sol Ve Feminizmin İnsafına Terk Edilemez”

Korkut, “Kadın, Sol Ve Feminizmin İnsafına Terk Edilemez”

Korkut, “Kadın, Sol Ve Feminizmin İnsafına Terk Edilemez”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim