• BIST 9543.86
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Körfez’e 3 yılda ikinci üniversite

Körfez’e 3 yılda ikinci üniversite
Kocaeli'nin Hereke ilçesine yeni fakülte daha yapılması için Körfez Belediyesi ve Nuh Çimento arasında protokol imzalandı.

Kocaeli'nin Hereke ilçesine yeni fakülte daha yapılması için Körfez Belediyesi ve Nuh Çimento arasında protokol imzalandı.

Körfez Belediyesi tarafından Hereke ilçesine kazandırılacak olan ikinci üniversite için protokol imzalandı. Protokol törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Belediye Başkan Yardımcıları, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Tevfik Bilgin, Nuh Çimento CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Osman Badem ve bürokratlar katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Bizler Körfez olarak eğitime çok değer veriyoruz. Bu kapsamında yapılan çalışmalar ile üniversite öğrencilerine "eğitime katkı payı" veren ender belediyelerdeniz. Sadece eğitim değil, spor konusunda da eğitimlerimiz devam ediyor. Çünkü ülkenin geleceğinin eğitimden geçtiğinin farkındayız. Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Bakanımız Fikri Işık'ın katılımıyla Yarımca bölgesinde fakülte inşaatımızın temelini attık. O inşaatın da üçüncü katı bitmek üzere. İkinci fakültemizi de Nuh Vakfı'nın desteğiyle hayata geçireceğiz. Körfez bir sanayi ve liman kenti. Ama eğitime yapılan yatırımlarla birlikte Körfez bir eğitim kenti de olacak. İlçemize ve eğitim camiamıza yeni fakülte hayırlı olsun" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Nuh ailesinin eğitime önem verdiğini belirterek, "Bizler iş adamlarımızı, sanayicilerimizi ve üreticilerimizi baş tacı olacak kabul ediyoruz. Üretim olmadan kalkınma olmaz. Bize düşen görev de üretimin önünü açmak. Bizler iş adamlarımıza sanayicimizin hep yanında olduk. Kendilerini de eğitime bu tür yatırımların yapılması noktasında da teşvik ediyoruz. Yeni üniversite binamızın Körfez'e ve Kocaeli'mize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Karşılıklı imzalar atılırken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran 2017 yılı içinde fakültenin temelinin atılacağını belirtti. 15 bin metre kare alanda inşa edilecek olan fakülte binası, 30 derslikli olacak. Fakülte içerisinde 306 ve 252 kişilik iki ayrı konferans salonu, seminer odaları, kütüphane, ibadethane, 33 araçlık otopark ve kantin yer alacak.

Körfez’e 3 yılda ikinci üniversite

Körfez’e 3 yılda ikinci üniversite

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim