• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Körfez Geçiş Köprüsü 2 aya trafiğe açılacak

Körfez Geçiş Köprüsü 2 aya trafiğe açılacak
Yalova İl Koordinasyon Kurulu’nda bilgilendirmede bulunan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, Körfez Geçiş Köprüsü’nün 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

​Yalova İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün Vali Selim Cebiroğlu Başkanlığında yapıldı. Kaymakamlar ve yatırımcı kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu il koordinasyon kurulunda konuşan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli,  Körfez Geçiş Köprüsü’nün önümüzdeki  2 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Gebze Orhangazi İzmir Otoyol ve İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin takip ettiklerini açıklayan Gönenli, "Projemiz bilindiği üzere 405 kilometre. Bunun ana güzerg?h olarak yapacağımız 384 kilometre. Bağlantı yollarımız ise 49 kilometre " dedi. 

Yapılan çalışmada kamulaştırma maliyetinin 2.5 milyar lira olduğunu hatırlatan Gönenli, projenin yatırım büyüklüğünün ise 6,3 milyar dolar olduğunu belirtti. Görenli, şunları söyledi:

"Projemizin Yalova il sınırları içerisindeki bölümü 27 kilometredir. Bu bölüm tamamıyla bitirildi ve trafiğe açılması hususunda talimat bekliyoruz. Yalova’ya yaptığımız yatırım maliyeti 2.6 milyar lira. 536 milyon lira da kamulaştırma bedelimiz var. 

Bunun 530 milyon lirasını ödedik. Yüzde 98 mertebesinde. Projemizin Altınova-Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim trafiğe hazır hale getirildi. Önümüzdeki 2 aylık süre içerisinde körfez geçişinin tamamlanması ile birlikte 12,6 kilometrelik bir kesim daha köprüyle beraber trafiğe açılmaya hazır hale gelecek. Bunun yanı sıra Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik kesim de bu sene sonu itibarı ile bitirilecek."

Açıklamalarında köprüyle ilgili de bilgi veren Kamu özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, "Ana işlerimizden asma köprüyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz kulelerimizi tamamladık. Şu anda tabliye montaj çalışmalarını yapıyoruz. 2 bin 400 metrelik kesimin tabliye montajını tamamladık. Bu ay içerisinde kalan 300 metrelik kesimi de tamamlayıp kaynak, üstyapı ve izolasyon çalışmalarıyla beraber önümüzdeki 2 aylık süre içerisinde İzmit körfez geçişi trafiğe açılmış olacak" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim