• BIST 9679.8
  • Altın 2487.084
  • Dolar 32.4307
  • Euro 34.446
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Körfez Belediyesi’nden Eğitime Destek

Körfez Belediyesi’nden Eğitime Destek
Körfez Belediyesi, Körfez'de eğitim gören öğrenciler ve okullarına destek vermeye devam ediyor.

Körfez Belediyesi, Körfez'de eğitim gören öğrenciler ve okullarına destek vermeye devam ediyor.

Eğitime yönelik yaptığı yatırım ve desteklerle büyük takdir toplayan Körfez Belediyesi, öğrencilerin başarı seviyesini artırmak için proje geliştiriyor. Körfez Belediyesi, 4 yıllık devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere verdiği eğitime katkı desteğini bu yıl da devam ettiriyor. Körfez Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden sağlanan eğitime katkı desteğinin ikinci taksitleri de öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

Ekonomik zorluklar içinde okumaya çalışan öğrencilere destek olmak isteyen Körfez Belediyesi, Günışığı Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü eğitime katkı projesin de öğrencilere 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı dahil olmak üzere 2015-2016 yılı mayıs ayı itibari ile 4 yıllık devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere 4 milyon 175 bin 400 TL'lik eğitime katkı payı desteği verdi.

Eğitim-Öğretim hayatının pek çok alanında ihtiyaç duyduğu yardımları karşılıksız olarak veren Körfez Belediyesi, okullara verdiği boya, inşaat ve spor malzeme yardımıyla da eğitim kurumlarına destek oluyor. Körfez Belediyesi, eğitim öğretim dönemi boyunca öğrencilerin ders saatleri dışında vakit geçirdiği bahçelerin daha temiz ve daha yeşil olması için yürüttüğü çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda yetkili birimlere bağlı ekipler tarafından yürütülen okul bahçesi düzenleme çalışmalarında, çöp ve kuru yaprak toplama çalışmaları, kuruyan ağaç dallarının budanması, ağaç sulama ağızlarının oluşturulması, mevsimlik çiçek dikimi, ağaç takviyesi ve mevsimine göre budama çalışmalarına kadar birçok hizmet sunulmaya devam ediyor.

2015 yılının da Körfez'de okullara toplam 1 Milyon 534 bin 892 TL değerinde çimento, beton, tretuar, kilit parke, bordür, kum, asfalt, sınıflar için okul gereçleri, spor malzemesi ve kırtasiye yardımları gibi malzeme desteği sağlayan Körfez Belediyesi, bir taraftan da okullardan gelen talepler doğrultusunda okulların dersliklerinin boyanmasında işçi desteği veya elektrik işlerinde teknik destek sağlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim