• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclisi Gerçekleşti

Körfez Belediyesi Mart Ayı Meclisi Gerçekleşti
Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik merkezde yepyeni ve modern bir yaşam alanı haline getirmek için Sarnıç Han projesinin ihalesini yaparak startını verdiklerini belirtti. Başkan Baran, "Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Vizyon projelerimizden sadece biri olan Sarnıç Han projemizin ihalesini gerçekleştirdik. Farklı bir mimari yapıya sahip olan Sarnıç Han projemiz bölgemize ayrı bir değer katacak. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Körfez'i modern bir kent haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Baran, eski belediye binasının bulunduğu alana yapılacak üniversite binası hakkında çeşitli bilgiler aktardı. Başkan Baran, "Bu kentin yöneticileri olarak ilçemizi kalkındırmak ve geliştirmek öncelikli hedeflerimizdir. Bu kapsamda üniversite binasını ilçemize kazandırıyoruz. Bu konuda önemli adımlar attık. Projelendirme çalışmalarını tamamladığımız zaman üniversite binamızın ihalesini yapacağız" şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinden olan Hereke, Şirinyalı ve Kirazlıyalı 1 bölü bin Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu İmar ve Şehircilik Komisyonu Raporu, belediye meclis üyelerince görüşülerek komisyonun süre uzatım talebini oy birliği ile kabul etti.

Körfez Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Kiraz Festivali ve etkinliklerin yapılması için sunulan gündem maddesi oy birliğince kabul edildi. Yapılacak olan Kiraz Festivali için komisyon oluşturulacağını ifade eden Başkan Baran, "3 gün sürecek olan Kiraz Festivalimizin tanıtılması ve planlaması adına bir komisyon oluşturacağız. Geleneksel olarak yaptığımız festivalimizi daha kapsamlı bir şekilde çeşitli aktivitelerle genişleterek tüm halkımızı içine alacak ve adına yakışır şekilde gerçekleştireceğiz. Yağlı Güreşlerimizin ikincisi geçen sene 80 dönümlük alana yaptığımız Sevindikli Köyünde yapacağız. Taşköprü bölgemiz bizim değerimizdir. Taşköprü bölgemizde yaşayan halkımızın yağlı güreşe ayrı bir ilgisi var. Bu ilgiyi göz önünde bulundurarak güreşlerimizi daha kapsamlı bir şekilde yapacağız. Diğer festival kapsamındaki etkinliklerimiz de komisyonumuzun değerlendirmeleri sonucunda şekillenecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim