• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kore gazisine 68 yıl sonra madalya

Kore gazisine 68 yıl sonra madalya
Kore Savaşı'na katılan Şehabettin Akkın'a Güney Kore tarafından 68 yıl sonra gazilik madalyası verildi.

Kore Savaşı'na katılan Şehabettin Akkın'a Güney Kore tarafından 68 yıl sonra gazilik madalyası verildi.

3 çocuk ve 4 torun sahibi 90 yaşındaki Şehabettin Akkın, 1950 yılında Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki savaşa katıldı. Kore Savaşı'nda asteğmen olarak görev yapan Akın'a 68 yıl sonra Güney Kore tarafından gazilik madalyası verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Kore Savaşı'nda Türkiye'den 21 bin 212 kişinin gazi olduğunu belirterek, "Halen hayatta 2 bin 200 civarında Kore gazimiz var. Biz gazilerimizle yakından ilgileniyor, sık sık bir araya geliyoruz" dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Şehitlerimiz, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz bizim için çok kıymetli. Biz bugün bu cennet topraklarda yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde, kahraman gazilerimiz sayesinde. Onlar her zaman bizim başımızın tacı. Kore de bizim kahraman gazilerimizin gidip döndüğü bir savaştı. Ülkemizin neresinde olursa olsun bu vatan için, bu millet için verilen görevle şehit olmuş, gazi olmuş hepsi bizim öz kahramanımızdır. İster Kıbrıs'ta, ister terörle mücadelede, ister Kore'de olsun, nerede olursa olsun verilen emri yerine getirmek için bu memleket için kanını dökmüş, yaralanmış, gazi olmuş" ifadelerini kullandı.

"Biz sizlerin büyük desteğiyle ayakta kalabildik ve bugünlere geldik"

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park da Bodrum'da gazilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Türkler Kore'de sadece savaşmamış, orada okul da açmıştır. Biz Kore halkı ve devleti olarak size tekrar teşekkür ediyoruz. Biz sizlerin büyük desteğiyle ayakta kalabildik ve bugünlere geldik. Türk askerinin insanının ülkemize verdiği önem, dostluk ve kardeşlik bağları çok güçlü. Bizim Türklerin dostluğunu, en kötü günümüzde yardım elini uzatmalarını unutmamız mümkün değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 90 yaşındaki Kore gazisi Şehabettin Akkın'a madalyası Kaymakam Bekir Yılmaz ve Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park tarafından verildi. Kaymakam Bekir Yılmaz'ın makamında düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, TÜMGAZİDER Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Jaesic Park, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, TCSG Yüzbaşı Ali Bora Şimşir, Bodrum ve Milas'ta yaşayan gaziler ile gazi yakınları katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim