• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Kore Gazisi, İstiklal madalyası sahibi, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Gazeteci Altemur Kılıç, son yolculuğuna...

Kore Gazisi, İstiklal madalyası sahibi, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Gazeteci Altemur Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi, İstiklal madalyası sahibi, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin Gazeteci-Diplomat oğlu Altemur Kılıç için Levent Afet Yolal Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Gazeteciler Altan Öymen, Hıncal Uluç, Oktay Ekşi, Örsan Öymen, Tufan Türenç, Pınar Türenç, emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük, Kore gazileri, yakınları ve arkadaşları katıldı. Tören öncesi taziyeleri Kılıç'ın eşi Güzide Kılıç ve torunları kabul etti.

"Türk milletinin başı sağ olsun"

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Gazeteci ve diplomat olmanın ötesinde hem merhum Kılıç Ali'nin oğlu olması sebebiyle, Cumhuriyetin ilk dönemini çocuk olarak yaşamış, birebir gözlemlemiş birisi olması sebebiyle, nefesini verdiği son güne kadar yurtseverliğini, milliyetçiliğini bırakmamış birisi olarak rahmetli babamın arkadaşı benim de ağabeyim olan bir insandı. Kaybını üzüntüyle karşılıyoruz, Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.

"İnandıklarını tüm açıklığıyla savunan, inanmadığını söylemeyen bir düşünce adamıydı"

Gazeteci Oktay Ekşi de, "Altemur bey bizden bir önceki kuşağın gazetecilerinden biriydi. Son derece saygın bir kişiydi, inandıklarının tüm açıklığıyla savunan zaten inanamadığı bir şeyi de söylemeyen bir düşünce adamıydı. En belirgin özelliklerinden birisi Atatürk'ün yaptıklarına içtenlikle bağlı bir aydındı. Yazdıklarımı sık sık takip ederdi ve arardı. Görüşlerimle ilgili olumlu bir şey söyleyecek olursa "nuruaynım bugün yine güzel bir şey yazmışsın" derdi. Eğer farklı değerlendirmek yapmışsak "hasb-ı canım bugün beni yine üzdün" diye telefon ederdi. Nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

"Amerika'daki gazetecilik tekniğinin aynen Türkiye'ye getirdi"

Gazeteci Tufan Türenç de, "Genç nesiller Altemur ağabeyi tanımaz. Türk yazılı basında çok büyük emekleri ve katkıları vardır. Çünkü o Amerika'da uzun yıllar kaldı ve oradaki gazetecilik tekniğini aynen Türkiye'ye getirdi. Türkiye'de reform denilecek şeyler yaptı. İyi bir insandı, önemli bir gazeteciydi. Uzun zamandır hastaydı ama son ana kadar yazılarını hiç ihmal etmedi. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

"Türk televizyonunun gelişmesine büyük katkısı olmuştur"

Gazeteci Altan Öymen ise, "Altemur Kılıç Türk basınının önemli gazetecilerindendi. Sadece gazeteciliğe değil, Türkiye'nin tanıtımı faaliyetine de büyük katkılarda bulunmuştur. Basın-Yayın Genel Müdürü olarak yurt dışında basın ataşeliğinde bulunarak büyük hizmetler vermiştir. Bir de Türk televizyonunun gelişmesine büyük katkısı olmuştur. Türk televizyonunun kurulmasında ve Türk televizyonunun baştan aşağıya gelişmesinde o zamanki görevlerinde hep büyük gayretler sarf etmiştir. Türk basını için büyük bir kayıptır. Yakınlarına ve gazeteci arkadaşlara başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Altemur Kılıç'ın cenaze namazı öğle namazına müteakip Levent Afet Yolal Camii'nde kılındı. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Kılıç'ın cenazesi askeri törenle cenaze aracına koyularak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, Kılıç Ali'nin sahibi olduğu İstiklal madalyasının da Altemur Kılıç'a geçtiği öğrenildi.

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi ve Gazeteci Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim