• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Kore gazileri Cumhurbaşkanı Geun-hye'den davet mektubu bekliyor

Kore gazileri Cumhurbaşkanı Geun-hye'den davet mektubu bekliyor
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Aslan, 87 yaşındaki 2 Kore gazisinin isteklerinin yerine getirilmesi için Güney...

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Osman Nuri Aslan, 87 yaşındaki 2 Kore gazisinin isteklerinin yerine getirilmesi için Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile Başbakan Hwang Kyo-ahn mektup yazdı.

Dernek Başkanı Aslan, yaptığı açıklamada, derneklerine üye 11 Kore gazisinden üçünün hayatta olduğunu söyledi. Derneklerine üye 11 Kore gazinin 8'ini 7 yıl içinde bir bir kaybettiklerini belirten Aslan, "Hayatta olan 87 yaşında üç Kore gazimiz var. Bunlardan biri olan Yusuf Mehtap'ın, en büyük arzusu olan askerlik yaptığı ve savaştığı yerleri son bir defa dünya gözüyle görme isteğini 6 yıl önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte Güney Kore gezisiyle gerçekleştirdi. Sıra şimdi bir türlü hayallerini gerçekleştirmeyen gazilerimiz Mehmet Kara ile Hüseyin Altıner'de" dedi.

Güney Kore Devletinin minnet ifadesi ve teşekkür için her yıl hayatta olan Kore gazilerini isteğe bağlı başkent Seul'da ağırladığına dikkat çeken Aslan, Güney Kore'nin geçmiş yıllarda Mehmet Kara ile Hüseyin Altınel'e davetiye göndermesi karşı sağlık sorunları nedeniyle gidemediklerinin altını çizdi.

İki gazinin de belirli tedavi sonrası sağlıklarına kavuştuklarını belirten Aslan, "87 yaşına gelen 2 gazimiz de "Ömrümüzün son baharını yaşıyoruz, dünya gözü ile son bir kez olsun 65 yıl önce askerlik yaptığımız ve savaşa katıldığımız yerleri görmek istiyoruz" diyor. Umarım isteklerine kavuşur. Bizde bu doğrultuda Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye 2 gazimizin davet edilmesi için mektup yazdık. Gönderdik. Cevabını bekliyoruz." diye konuştu.

Kore gazisi Mehmet Kara, en büyük hayalinin ölmeden son bir defa 65 yıl önce bir Türk askeri olarak gittiği Güney Kore'de arkadaşları ile birlikte savaştığı ve yaralandığı yerleri yeniden görmek olduğunu söyledi. Güney Kore Devletinin daha önce kendisine 2 defa davet gönderdiğinin altını çizen gazi Kara, sağlık sorunları nedeni ile davete icabet edemediğini vurguladı. Kara, "İnşaallah dünya gözüyle son defa 2016 yılında Güney Kore'ye giderim. Savaşa katıldığım, yaralandığım ve yanımda arkadaşlarımın şehit olduğu yerleri görürüm." ifadesinde bulundu.

Kore gazisi Hüseyin Altuner de 65 yıl önce askerlik yaptığı yerleri dünya gözü ile eşi Fatma Altıner ile birlikte giderek görmek istediğini, mektubun cevabını sabırsızla beklediğini sözlerine ekledi.

Kore gazileri Cumhurbaşkanı Geun-hye'den davet mektubu bekliyor

Kore gazileri Cumhurbaşkanı Geun-hye'den davet mektubu bekliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim