• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Koray Günter: Galatasaray'ın geleceği olmak istiyorum

Koray Günter: Galatasaray'ın geleceği olmak istiyorum
Galatasaray futbol takımının genç oyuncusu Koray Günter Galatasaray'daki iki yılını ve geleceğe yönelik hedeflerini Galatasaray Dergisi'nin 154'üncü...

Galatasaray futbol takımının genç oyuncusu Koray Günter Galatasaray'daki iki yılını ve geleceğe yönelik hedeflerini Galatasaray Dergisi'nin 154'üncü sayısında Galatasaray Dergisi'ne anlattı.

Sarı Kırmızılı kulüpte sürekli olmak ve Galatasaray'ın geleceği olmak istediğini söyleyen Koray Günter Galatasaray'a geldiği için pişmen olmadığını belirterek "Geldiğimden beri bir gün bile pişman olmadım, oynasam da oynamasam da. Buraya gelirken hep oynamayı düşünüyorsunuz tabii ama oynamak bir futbolcu için her şey demek değil. Bazen oynamazsın ama hayat ve kafa gelişimi için bu camianın içinde bulunmak bile çok önemli.

GELİŞMEK İÇİN GEREKEN ŞEY SÜREKLİLİK

Sarı kırmızılı kulübe kariyerini ileri taşıma adına geldiğini belirten Günter: "Buraya kariyerimde ileri bir adım atmak için geldim ve burada bulunmaktan çok memnunum. Genç oyuncular için her zaman yükselişler ve düşüşler vardır. Bu normal bir şey. Genç oyuncuların gelişmesi için gereken ilk şey süreklilik. Her hafta 90 dakika oynayıp maç temposuna alışmamız lazım. Sürekliliği kazandıktan sonra da iyi bir performans ortalaması tutturmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu herkes için zor. 30 yaşındaki oyuncu da baskıyla, koşullarla oyun içinde dağılabiliyor." ifadelerini kullandı.

KENDİME GÜVENİYORUM

Her durumda kendine güvendiğini dile getiren genç futbolcu "Hamza hoca döneminde de 10-15 maç forma şansı buldum. Hocamıza da çok teşekkür etmiştim bana güvendiği için. Şimdi tekrar öyle bir döneme gelmeye başladım. Kendime güveniyorum. Bu kulübün geleceği olmak istiyorum. Fırsat verilirse, bana güvenen bir hoca olursa ve bir süreklilik kazanırsam olacağımı da düşünüyorum. Kendi kalitemi biliyorum. Henüz her şeyi yüzde 100 veremiyorum saha içinde. Ama yine de aklımdan geçenleri zor kolay demeden deniyorum. Çünkü her oyuncu ne yapabileceğini ne yapamayacağını bilir" dedi.

BU OYUN TARZINI SÜRDÜRECEĞİM

Günter açıklamalarında ayrıca "Benim en büyük özelliğim oyun açışım. Almanya'daki takım arkadaşlarım ve hocalarım da her zaman bunu söylerdi. "Top iki kez istediğin yere gitmez, bir kere gider, gol olur" diyorlardı. Takım arkadaşlarım bana güvenirse, benden bu oyunu oynamamı isterlerse devamı da gelecek. Futbol artık çok değişti, gelişti. Artık topu oyuna defans oyuncuları sokuyor. Böyle oynamaya devam edeceğim. Takımla daha fazla oynayınca, takım arkadaşlarım beni daha iyi tanıyınca ters toplarımın ve uzun paslarımın isabet oranı da artacak" dedi.

Röportajın tamamı önceki gün piyasaya çıkan Galatasaray Dergisi'nin 154'üncü sayısında yer alıyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim