• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, olağanüstü kongrede Meral Akşener lehine çekileceği yönündeki iddialarla ilgili, "Işığı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, olağanüstü kongrede Meral Akşener lehine çekileceği yönündeki iddialarla ilgili, "Işığı göremezsem, Meral Akşener benim lehime çekilir. Ben bu partinin tarlasında yetişmiş bir çiçeğim. Dolayısıyla bu bana sorulacak bir soru değil." dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, olağanüstü kongre öncesi Balıkesir'de teşkilat mensupları ile otelde bir araya geldi. Yemekli toplantı öncesi gündeme ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir olağanüstü kongre sürecinin başladığını dile getiren Aydın, "Seçimden sonra çıkan yeni Türkiye siyasi tablosuna görü şu anda bulundukları konumu kabullenemeyen Milliyetçi Hareket Partisi gönüllüleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeniden yapılandırılması ve bu yönde adım atılması iradesini ortaya koyarak bir olağanüstü kongre talebinde bulundular. Ama bunu şöyle görmekte fayda var: Bu, sadece Milliyetçi Hareket Partisi delegelerinin bir iradesi gibi görüp, değerlendirme yanlışlığına düşmemek lazım. Aslında delegelerin bu iradesini besleyen, güçlendiren, kuvvetlendiren hatta takviye eden, bu partiye gönül vermiş milyonlarca insanın iradesinin, isteğinin, arzusunun delegeye yansıması olarak görüp bunu değerlendirmek daha doğru olur. Yani buna bir dip dalga diyebiliriz. Çünkü Türk siyasi hayatında şu anda var olan boşluk, iktidar partisinin bu boşluğu değerlendirerek, gayri memnun olanların, hatta AKP'ye kerhen oy veren milyonların olduğu böyle bir siyasi tablo içerisinde muhalefet partilerinin bir siyasi arayış içerisinde olmasından doğal hiç bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

'TARTIŞMALAR HUKUKA KARŞI SAYGISIZLIKTIR'

MHP kongresinde ortaya çıkan tabloyu bu bakış açısıyla değerlendirdiklerine dikkat çeken Koray Aydın, şu anda hukuki sürecin devam ettiğini hatırlattı. İlgili mahkemenin mart ayı ortalarına doğru bir karar verebileceğinin anlaşıldığını ifade eden Aydın, "Bu bir demokratik taleptir. Bunun kanunla çizilmiş sınırları vardır. Bu reddedilemez, kabul edilemez bir konu değildir. Kişi iradesine de bağlı değildir. Kanunun emredici bu amir hükmüne göre, eğer Türkiye'de bir demokrasi varsa bu olağanüstü kongrenin yapılmaması mümkün değildir. Bu bakımdan bu kadar net olan, kanunun çerçevesini çizdiği bir konuda atılmış bu adımın, "kongre yapılacak mı yapılmayacak mı" tartışmasını yapmak bile bence hukuka karşı bir saygısızlıktır. Bu bakımdan ben Milliyetçi Hareket Partisi ve Türkiye'nin önünde böyle bir olağanüstü kongreyi kaçınılmaz olarak görüyorum ve değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN KAOTİK DÖNEMİNİ YAŞIYOR

"Bizi bu konuda mecbur kılan, Türkiye tarihinin en kaotik dönemini yaşıyor. İçeride iç savaş koşulları var, ekonomi perişan olmuş. Dışarıda yabancı basına baktığımızda neredeyse üçüncü dünya savaşının eşiğindeyiz." diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün uluslararası platformlardan dışlanmış ve hiç bir alanda sözünün değeri olmayan, adeta silik ve siyasi arenada gücünü kaybetmiş durumda. Uluslararası bütün alanda da bu güçten mahrum olduğu herkes tarafından anlaşılınca, adeta itilen kakılan bir ülke konumuna düşmüş bir Türkiye manzarası içerisinde özellikle muhalefet partilerinin bir şey yapmak, halkın beklentilerine cevap verecek bir adım atmak, ona göre yapılanmak, ona göre konumlanmak gibi bir mecburiyetleri var. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi'nde bu arayış içerisindeyiz."

Aydın, bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin yaptığı açıklamaları hayretler içinde izlediğini bildirdi. "Bu açıklamaların değerlendirilecek bir tarafı yok." diyen Aydın, "Nesini değerlendireyim yani? Böyle bir söz söylemek, yani bir cumhurbaşkanının böyle bir söz söylediğine inanasım gelmiyor. Söylediklerini ağzından dinleyince, söylemiş olduğuna inandım. Yani hayretler içerisindeyim. Bir demokratik ülkede bir cumhurbaşkanı nasıl böyle bir söz söyleyebilir? Ve bu sözünün arkasında durabilir. Bunu herhalde ben değil, 77 milyon Türk insanı aynı şekilde düşünüyordur diye ben de öyle düşünüyorum." diye konuştu.

'IŞIĞI GÖREMEZSEM, MERAL AKŞENER BENİM LEHİME ÇEKİLİR'

Olağanüstü kongrede Meral Akşener lehine çekilebileceği yönünde bir soruya tepki gösteren Koray Aydın, "Işığı göremezsem Meral Akşener benim lehime çekilir. Ben bu partinin tarlasında yetişmiş bir çiçeğim. Dolayısıyla bu bana sorulacak bir soru değil. Ben bu partide mücadeleye yeni başlamadım. Daha öncede ben bu işleri yaptım. Geçen seçimde de 443 oy almış bir siyasetçiyim. Senin o sorunu sormamış farz ediyorum." şeklinde cevap verdi.

Kongrenin yapılması halinde kongreyi kazanabileceğini belirten Aydın, "Sayılara hakimim, delegeyi biliyorum. Bu insanlar değişmeyecekse, uzaydan yenileri gelmeyeceğine göre, eğer bu delege ile yapılırsa kongreyi kazanacağımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.Cihan

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Koray Aydın: Işığı göremezsem, Akşener benim lehime çekilir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim