• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Köprü Ve Otobanın Bölgeye Yansıması Tartışıldı

Köprü Ve Otobanın Bölgeye Yansıması Tartışıldı
Körfez Köprüsü ve Otoban Projesi'nin Yalova ve çevresine yansımaları Bursa'nın Orhangazi ilçesinde masaya yatırıldı.

Körfez Köprüsü ve Otoban Projesi'nin Yalova ve çevresine yansımaları Bursa'nın Orhangazi ilçesinde masaya yatırıldı. Köprü ve otoban ile Yalova'nın çok büyük imkanlar yakalayacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

Körfez Köprüsü ve otoban projesinin bölgesel yansımaları Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği ile 3. Göz Gazetesi'nin ortak organizasyonuyla Orhangazi ilçesinde masaya yatırıldı. Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner, Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder ile çok sayıda davetli katıldı. Burada söz alan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder köprü ve otobanın ile neler getireceği konusunda görüşlerini paylaştı. Yalova'nın bu projeye bağlı gelişiminde özellikle kirli sanayi ve vasıfsız göç konularında hassas olması gerektiğini belirten Önder, "Yerleşim bakımında talebin yoğunlaşacağına inanıyorum. İstanbul ile Yalova arasında mesafe kaybolacak. Bu arada sanayi ile ilgili bazı büyük kooperatiflerinde daha şimdiden Yalova'da yer aramaya başladığını duyuyoruz. Yani sanayi anlamında da Yalova'da artış olacak. Yalova'nın bu konuda çok dikkatli olması lazım. Çevreye zararlı olacak sanayinin Yalova ve çevresine yanaştırılmaması lazım. Yalova ile ilgili Yalova'nın doğasını bozmayacak, doğayı tahrip etmeyecek sürdürülebilir yaşamın kalitesini arttıracak bir yapılaşmanın sağlanması lazım. Öte yandan transit yolun yapılması da Yalova'da gerek trafiğin gerekse buna bağlı hava kirliliğinin azalmasını sağlar. Ben gerek Körfez Geçiş Köprüsünün ve gerekse otoyol projesinin Yalova'ya ekonomik anlamda çok büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Yalova'daki gayrimenkul fiyatlarının köprü ve otoban projesi sebebiyle ciddi şekilde arttığına dikkat çeken Önder, "Gayri menkul fiyatlarında da ciddi bir yükseliş yaşıyoruz. Gerçi ben bu fiyatların yükselmesinden çok da rahatsız değilim. Zira bu vasıfsız göçün önüne geçer. Eğer herkes cebine 50 bin TL koyup Yalova'dan daire alırsa burası Gebze'ye Ümraniye'ye döner. Ben Yalovalılara yerlerini satmamaları konusunda da uyarıyorum" diye konuştu.

Köprü Ve Otobanın Bölgeye Yansıması Tartışıldı

Köprü Ve Otobanın Bölgeye Yansıması Tartışıldı

Köprü Ve Otobanın Bölgeye Yansıması Tartışıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim