• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Köpek katliamı skandalı büyüyor!

Köpek katliamı skandalı büyüyor!
Denizli’nin Çivril İlçesi’nde, park halindeki bir TIR’ın dorsesinde 300’e yakın sokak köpeğinin bulunması ve 50’sinin havasızlık nedeniyle telef olması skandalında yeni boyutlar ortaya çıktı.

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulunan dernek yetkilileri, barınaktaki köpek sayısının azlığı karşısında şaşkına döndü. Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, köpekleri Çivril’den kontrolsüz gönderenler ve Uşak Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak köpeklerin bulunmasını istedi. 

"HAYVAN BARINAĞI BOŞ" 

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’na giderek veterinerlerden köpeklerle ilgili bilgi isteyen Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, sorularına cevap bulamadı. Avcu, gün boyu her kuruma giderek Çivril’de yakalanan ancak yeniden aynı kamyona yüklenip Uşak’a gönderilen köpeklerin Uşak’a getirilmediğini belirlediğini söyledi. Avcu "Olayı sabah haber aldım. Edindiğim bilgilere göre Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki köpeklerin bir nakliye kamyonuna yüklenerek Denizli’nin Çivril ilçesine gönderildiğini, burada kontrol sırasında yakalandığını öğrendik

"SÜRÜCÜ DE KÖPEKLER DE KAYIP"

Dernek olarak hemen harekete geçerek Doğa Koruma ve Milli Parkla Uşak Şube Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduk. Ardından köpekleri taşıyan sürücünün serbest kaldığını, yaşadığı iddia edilen köpeklerle birlikte kamyonun teslim edildiğini ve köpekleri yeniden Uşak’a götürmesi istenmiş. Ancak ne kamyondan ne şoförden ne de köpeklerden haber yok. Belediye yetkilileri, konunun kendileri ile ilgili olmadığını, böyle bir olayın olmadığını savunuyor. Kamyon sürücüsünün poliste verdiği ifade de ise köpekleri Uşak Hayvan Barınağı’ndan aldığı ve Çivril’e bırakması talimatı verildiği yönünde ifade var. Uşak’ta yetkililer olayı doğrulamıyor ama hayvan barınağı boş" dedi.

"ACİL BİLGİ İSTİYORUZ"

Kamyon sürücüsünün biran önce bulunmasını isteyen Avcu, "Yetkililerin kamyon sürücüsünü biran önce yakalayarak hayvanları nereye bıraktığı konusunda acil bilgi almasını istiyoruz. Yaşıyorlarsa içlerinde belki yeniden hayata döndürebileceğimiz hayvanlar vardır. Kendi imkanlarımıza Denizli Çivril ve Uşak Sivaslı arasında ormanlık alanların tamamında arama yaptık ama köpeklere rastlayamadık. Sabah savcılığa giderek hayvanları yeniden aynı kişiye teslim eden ve kaybolmalarına neden olan Çivril’deki yetkililerle, Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim