• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor
Adana'da, köpeği küçük çocukların üzerine koşunca çocukların ailesinin şikayeti nedeniyle karakolluk olan ve köpeğinin öldürülmesiyle tehdit edildiğini...

Adana'da, köpeği küçük çocukların üzerine koşunca çocukların ailesinin şikayeti nedeniyle karakolluk olan ve köpeğinin öldürülmesiyle tehdit edildiğini öne süren 16 yaşındaki kız çocuğu, yaşadıkları nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladığını söyledi.

Seyhan ilçesi, Yeşilevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, 16 yaşındaki kız çocuğu S.K.'ye ait "Fındık" isimli 1.5 yaşındaki köpek, sokakta oyun oynayan yan komşularının çocuklarının üzerine koştu. Çocukların tepki göstermesi üzerine çocukların annesi ve beraberindekilerin devreye girmesiyle tartışma çıktı. Anne, köpeğini çocukların üzerine saldığı iddiasıyla 16 yaşındaki kız çocuğundan şikayetçi oldu. S.K., önce çocuk şubeye daha sonra da adliyeye götürülüp ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

"KÖPEĞİM SALDIRGAN DEĞİL OYUNCU"

Yaşadıklarını anlatan 16 yaşındaki S.K., köpeğinin saldırı amacıyla değil, çocukların kışkırtması üzerine oyun amaçlı hareketlendiğini öne sürdü. Şikayetçi olan ailenin daha önce kendilerinin kiracıları olduğunu ancak evden çıkarıldıktan sonra kendilerine kin güttükleri için bu kini köpek üzerinden çıkarttıklarını savunan S.K., "Köpek sevmedikleri için bana bağırdılar, hakaret ettiler. Öldürürüz diye tehdit ettiler. Olaylı bir gün olmuştu benim için. Asıl davanın köpek olduğunu sanmıyorum. Karakoldan çocuk şubeye, oradan da adliyeye gidip ifade verdim. Yaşadıklarım zor şeylerdi. Boğucu bir havası vardı. Suçsuz olmama rağmen orada çok farklı suçlar işleyen çocuklarla beraberdim ve herkes bana suçlu gibi davranıyordu. Bunun için korkmuştum ve bu olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye başladım" dedi.

S.K., saatler süren karakol, çocuk şube ve adliye sürecinin yanı sıra ailenin bu tavırlarından kötü etkilendiğini kaydetti.

"AĞABEYİ BABAMI TEHDİT EDİP KÜFÜR ETTİ"

Kendisinin de ailesiyle birlikte, karşı dava açacaklarını belirtmeleri üzerine ailenin şikayetinden vazgeçtiğini aktaran S.K., buna rağmen hala karşılaştıklarında tehdit edildiğini ileri sürdü. "Köpeği burada istemiyoruz, elinden alacağız" diye tehdit edildiğini belirten S.K., Fındık'ın ne insanlarla ne de başka hayvanlarla uyum sorunu olmadığını vurguladı ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Olayla alakası olmamasına rağmen çocukların ağabeyi babama küfür edip "Seninle sonra hesaplaşacağız" diye tehdit etti. Eve girmek istedim olaylar büyümesin diye ama izin vermediler, önümü kestiler. Hakaret ettiler. Köpek kucağımda olmasa döveceklerdi beni. Köpeğim kimseyi ısırmadı sadece peşinden koştu. Oyuncu ve uysal bir köpek. Daha önce kimseye yapmadı bunu. İfadede sürekli yalan şeyler söylemişlerdi. İple gezdirdiğimi, millete saldırttığımı ama ben hiçbir şekilde köpeğimi tasmasız dışarı çıkarmıyorum ve kimseye saldırtmıyorum. Şu an psikolojik baskı uyguluyorlar sürekli. Ne zaman geçsek ya da göz göze gelsek sürekli bakıyorlar ya da laf söylüyorlar. İlgilenmemeye çalışıyorum ama yine de elimde olmuyor sonuçta ben de 16 yaşında bir genç kızım."

"HERKES KÖPEĞİME DOSTÇA YAKLAŞIYOR"

16 yaşındaki S.K. köpeğinin hayatından endişe duyduğunu vurgulayarak, "Sabah bahçeye indiğimde bir et olduğunu ve yoğun bir şekilde koktuğunu gördüm. Köpeğim yeseydi muhtemelen zehirlenecekti. Sürekli kokmuş et atıyorlar. Köpeğimin başına bir şey gelirse onlar yapmıştır. Herkes köpeğime dostça yaklaşıyor. Kimse daha önce böyle bir şey yapmadı ama daha önceki kinlerinden dolayı sorunu köpeğimden çıkarıyorlar" şeklinde konuştu.

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor

Köpeğinin Öldürülme Korkusu Yüzünden Tedavi Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim