• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"
Ordu'nun Ünye ilçesi Güzelkale Mahallesi'nde Süleyman Küçük'e ait köpek, YEDAŞ'ın direkten sarkan elektrik tellerine temas etmesi sonucu elektrik akımına...

Ordu'nun Ünye ilçesi Güzelkale Mahallesi'nde Süleyman Küçük'e ait köpek, YEDAŞ'ın direkten sarkan elektrik tellerine temas etmesi sonucu elektrik akımına kapılarak can verdi. Olaydan hemen sonra YEDAŞ ekipleri olay yerine gelerek sarkan telleri kesti.

Köpeğiyle birlikte bahçesine gitmek üzere yola çıkan Süleyman Küçük, Güzelkale Mahallesi Ünye Kalesi yolu üzerinde bulunan, elektrik tellerinin sarktığı direğin yanından geçerken köpeği elektrik akımına kapılarak can verdi. "Köpek değil evlattı" diyen Süleyman Küçük, "Köpeğim ölmese ben ölecektim. Köpeğim hemen ayağımın dibinde elektrik akımına kapıldı. Bu telleri sorumsuz bir şekilde bırakanlar bunun hesabını vermeli." dedi.

"İnsanların canı bu kadar ucuz olmamalı" diyen Süleyman Küçük, YEDAŞ hakkında kanuni işlem başlatarak sorumlular hakkında şikâyetçi olacağını ifade etti.

MAHALLE SAKİNLERİ: BİZİ SÜREKLİ GEÇİŞTİRDİLER

Ağustos ayında YEDAŞ tarafından Ünye Kalesi yolu boyunca yüksek gerilim hattı yenilemesi yapılmıştı. Hatların yenilenmesinden sonra eski hatlar alınmamış direkler sökülmemişti. Her gün onlarca insanın geçtiği, her sabah okula gidecek öğrencilerin servis beklediği bir yerde aylardır yerlere kadar sarkan tellerin alınmaması YEDAŞ'ın büyük sorumsuzluğu olarak nitelendirildi.

Mahalle sakinleri, "Biz o tellerde elektrik olabileceğini hiç düşünmedik. Çünkü bu kadar sorumsuz olabilecekleri aklımıza dahi gelmedi. Ama buna rağmen kaç defa yetkililere ilettik sürekli; "şu gün alacağız bu gün alacağız" deyip geçiştirdiler. Şimdiye kadar bir insanın canına mal olmaması büyük şans." değerlendirmesinde bulundu.

YEDAŞ: İNSANLARDA HAYATİ TEHLİKE RİSKİ OLUŞTURMAYACAĞI KATİDİR

Yazılı bir açıklama yapan Ünye YEDAŞ İşletme Müdürlüğünün ise "Şirketimiz iş sağlığı ve güvenliği kapsamında OHSAS 18001 ISG Kalite Belgesi'ne sahip bir kuruluş olması, 3. şahısların güvenliğini birinci planda tutan bir yaklaşımla faaliyet gösterdiği bilinmelidir." ifadesine yer verdi.

Açıklamada ayrıca "Güzelkale köyünde elektrik dağıtım şebekesi bilindiği gibi yenilenmiş ve tüm koruma sistemi de dâhil aktif çalışır vaziyettedir. Toprak hata akımı nedeniyle koruma sistemi aktif oluncaya kadar adım gerilimine maruz kalan canlılarda elektrik akımına kapılma ihtimali çok düşük olmakla birlikte, insanlarda hayati tehlike riski oluşturmayacağı katidir." denilmesi dikkat çekti.

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"

"Köpeğim ölmese ben ölecektim!"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim