• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Köpeği Çocuk Isıran Perihan Mağden’e 3 Bin TL Para Cezası

Köpeği Çocuk Isıran Perihan Mağden’e 3 Bin TL Para Cezası
Ünlü yazar Perihan Mağden, köpeğinin 9 yaşındaki bir çocuğu ısırması sonucu açılan davada 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Ünlü yazar Perihan Mağden, köpeğinin 9 yaşındaki bir çocuğu ısırması sonucu açılan davada 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Duruşmada dinlenen kız çocuğu, "Marketin önünde sevmek için elimi uzattım, köpek beni bacağımdan ısırdı. İki kez kuduz aşısı oldum" dedi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ünlü yazar Perihan Mağden'in köpeği Arnavutköy'de bir marketin önüne bağlı olduğu esnada, 9 yaşındaki kız çocuğu H. E.'yi ısırdı. Olayın ardından H.E.'nin bacağında morluklar oluşurken, kızına iki kez kuduz aşısı yaptıran anne H.E., Mağden'e dava açtı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında şikayetçi Selin E. ile kızı H.E. hazır bulundu. Sanık Perihan Mağden ve avukatları ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada Mağden'in köpeğinin ısırdığı 9 yaşındaki mağdur kız çocuğu H.E.'nin ifadesi alındı. H.E. ifadesinde, "Marketin önünde sevmek için elimi uzattım, sevemeden köpek beni bacağımdan ısırdı. İki kez kuduz aşısı oldum. Daha önce başkalarını da ısırmış zaten. Şikayetçiyim" dedi.

Şikayetçi Selin E. ise,H.E. dışında küçük bir kızı daha olduğunu ve bu nedenle evde çocuğuyla ilgilenmesine rağmen defalarca markete gidip Mağden'in aşı kartı veya herhangi bir bilgi bırakıp bırakmadığını kontrol ettiğini söyledi.

ANNE: "KÖPEĞİ ISIRDI AMA MAĞDEN HİÇ UMURSAMADI"

Ancak Mağden'in markete hiçbir bilgi bırakmadığını kaydeden Selin E., "Gördüm ki hiç umursamamış. Sonra marketin yakınlarındaki emlakçıya gidip Mağden ile beyaz köpeğini tarif ettim. Emlakçı direkt, "Saldırgan beyaz küçük köpek mi" dedi. Bu köpek çevredeki insanlara saldırıyor. Ağızlık takması lazım. Çünkü zaten kızımın çığlık sesini duyunca marketten "Isırdı mı" diye sorarak çıktı. Maddi manevi zararımı karşılamadı. Orada aşıları var falan deyip beni sakinleştireceğine umursamadı. Hatta köpektir ısırır modundaydı" dedi.

"KÖPEĞİM TAHRİK EDİLDİĞİ İÇİN BU OLAY GERÇEKLEŞTİ"

Celse arası avukatıyla birlikte savunma yapan sanık Perihan Mağden'in, köpeğinin 13 yaşında olduğunu ve hiç kimseyi ısırmadığını söylediği öğrenildi. Olayın bayram günü gerçekleştiğini hatırlatan Mağden ifadesinde, "Köpeğimin ısırma huyu yoktur. Tahrik edildiği için bu olay gerçekleşmiştir. Üzgünüm" dediği kaydedildi.

MAĞDEN'E 3 BİN TL CEZA ERTELENMEDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Perihan Mağden'in köpeği ağaca bağlayarak kontrol altına alınmasında ihmal gösterdiği kanaatine vardı. Mahkeme Mağden'i hayvanı tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakma" suçundan bin TL, taksirle yaralama suçundan ise 2 bin TL olmak üzere toplamda 3 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, adli para cezasını ertelemezken, 6 taksitte ödenmesine hükmetti.

Köpeği Çocuk Isıran Perihan Mağden’e 3 Bin TL Para Cezası

Köpeği Çocuk Isıran Perihan Mağden’e 3 Bin TL Para Cezası

Köpeği Çocuk Isıran Perihan Mağden’e 3 Bin TL Para Cezası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim