• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

KOP Başkanı Kırşehir’de STK Temsilcileri ve Basın ile buluştu

KOP Başkanı Kırşehir’de STK Temsilcileri ve Basın ile buluştu
Kırşehir'de siyasi yetkililerin talebi sonrasında KOP Başkanı İhsan Bostancı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ve basın çalışanları ile...

Kırşehir'de siyasi yetkililerin talebi sonrasında KOP Başkanı İhsan Bostancı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri ve basın çalışanları ile bir araya geldi.

Ahi Evran Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılışını yapan Vali Necati Şentürk, "Toplantı Kırşehir'e hayırlı olsun. Türkiye'nin bir çok bölgesinde çalışmalar yaptım ve uygulanan çok projeler var. Kırşehir olarak bir çok projenin içerisinde yoktuk. Gerekli çalışmaların ardından bizde KOP üyesi olduk. Bölgeler arası kalkınmışlık seviyesinde gelişmişliği sağlamak ve kalkınmışlık oranı seviyesini arttırmak üzere çalışmalar yapılmakta. Proje kültürümüz il olarak zayıf, proje kültürünün de gelişmesi zor bir çalışma değil, kırsal kalkınma projelerinde önemli gelişmeler kaydettik. Projeniz varsa para, projeniz yoksa hava alırsınız." dedi.

"Bölgesel Kalkınma Projeleri ile Pilot Üniversite oldu"

Ahi Evran Üniversitesinin bölgesel kalkınma projeleri sonrasında pilot üniversite olduğunu anlatan Rektör Vatan Karakaya ise, "Bizim Kırşehir'de yaptığımız fizibilite çalışmaları sonrasında 5 kuruluşla arge çalışmaları yapacağız. Sanayi Kuruluşlarını önemsiyoruz. YÖK'e sunduğumuz 4 proje sonrasında pilot üniversite seçildik. Ama bunların haricinde de hazırladığımız 28 başlık daha mevcut, gelir getirici faaliyetlerin araştırılması, toprak koruma yöntemleri, kuraklık riski haritasının oluşturulması, sektörel analiz yapılması, kırsal kalkınma çalışmalarının yapılması, genetik kaynakların korunması, Orta Kızılırmak bölgesi yoksulluk analizleri, eko-turizm faaliyetleri gelişmesi, bitki koruma sorunları araştırılması, jeotermal ısıtmalı çalışması, yem işleme tesisi kurulumu, Davulağı sosyal tesisleri bunlardan bazıları." diye konuştuç

"Jeotermal kaynaklarının çoğu kullanılıyor"

Jeotermal Merkezi potansiyelinin arttırılması adına AEÜ'si Rektörü Vatan Karakaya'nın konuşmasının ardından söz alan ve öneride bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Macarlala Türkiye'de örneği olmayan bir projeye imza attıklarını belirtti.

Bahçeci, üniversitenin de katkısı ile üniversitede çok güçlü bir birim olması gerektiğini ise şöyle ifade etti:

"Jeoloji ve jeofizik bölümlerinin kaynağın gelişmesi için mutlaka açılması gerekir. Mevcutta bulunan kaynakların çoğu kullanıyor. Bölgedeki jeotermal kaynakları nasıl artırırız. KOP ile birlikte nasıl çalışma yapabiliriz. Macarlar Türkiye'de örneği olmayan bir proje yapıyoruz. Beklenen tesisi yaptığımız da mükemmelde bir çekim merkezi olabilir birlikte çalışılabilirse gelişimde yüksek olur."

KOP Başkanı İhsan Bostancı, KOP'un faaliyet alanlarını anlatmasının ardından bölgedeki öncelikli alanları ve destek programlarını ise şu şekilde ifade etti:

"Tarım,turizm,ekonomi,ticaret alanlarında bölgedeki kamu yatırımlarının belirli süre ile gelişimini içeren eylem planlarını incelemek, 2014-2018 eylem planında mevcut durumu,kaynak potansiyeli,coğrafi durum dikkate alınarak eylem planı hazırlandı. Projelere ortalama ayrılan para 40 milyon lira civarında, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir projeleri kapsamında da belirlenen alanlarda çalışmalar yapılıyor. 2017 desteklerinde Kırşehir'de yer alıyor."diye konuştu

AK Parti Milletvekili Mikail Arslan'ın da yaptığı bilgilendirmenin ardından gerçekleşen toplantı soru-cevap bölümünün ardından sonra erdi.

Ahi Evran Üniversitesinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına AK Parti Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Vali Necati Şentürk, KOP Başkanı İhsan Bostancı, Kaymakamlar, siyasi temsilciler ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

KOP Başkanı Kırşehir’de STK Temsilcileri ve Basın ile buluştu

KOP Başkanı Kırşehir’de STK Temsilcileri ve Basın ile buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim