• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kooperatif yöneticiliği kursunu bitirenler sertifikalarını aldı

Kooperatif yöneticiliği kursunu bitirenler sertifikalarını aldı
Adana Ticaret İl Müdürlüğü'nce, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezleri'yle ortaklaşa düzenlenen Kooperatif Yöneticiliği ve Denetleyiciliği...

Adana Ticaret İl Müdürlüğü'nce, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezleri'yle ortaklaşa düzenlenen Kooperatif Yöneticiliği ve Denetleyiciliği Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'na (KOOP-GEP) katılarak başarı gösterenlere sertifikaları verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda yer alan proje kapsamında, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu'nda Mali Müşavir Esat Zihni Nartürk tarafından 15 günlük sürede toplam 24 saati bulan eğitime katılanlara, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek ile Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz'in de katıldığı törenle belgeleri takdim edildi.

Ticaret İl Müdürü Ekiz, kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin işlemleri gerçekleştirme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek, kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçlayan kursun kooperatiflere çok büyük kazanımlar sağlayacağını belirtti. Ekiz, kooperatifçilik alanında yöneticilik yapanların toplamda 24 saat süren 15 günlük kurslara mutlaka katılarak sertifika almalarının menfaatlerine olacağını söyledi.

Başvurulara göre kursların devam edeceğini ifade eden Ekiz, il ve ilçelerde en az ilkokul mezunu 12 kişilik grupların oluşması halinde Halk Eğitim Merkezleri tarafından kursların süratle açılacağını kaydetti.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de 15 günlük kursa katılarak sertifika almayı hak edenlerin, kooperatif yöneticiliği ve denetleyiciliği yapma hakkı bulunduğunu, sertifikası olmayanların ise kooperatiflerde yöneticilik yapamayacağını hatırlatarak, ilgi gösteren herkesin bu kurslara katılmasını istedi.

Konuşmalardan sonra, program kapsamında edinilen bilgiler ile sınava katılan ve başarılı olanlara, Milli eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan belgeleri Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Uygunsözlü ve Mustafa Gökay Karakuş tarafından verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim