• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Konya’yı 7 dilde anlatan kitap yazıldı

Konya’yı 7 dilde anlatan kitap yazıldı
Konya'nın sosyo ekonomik yapısı, tarih, kültür, turizm ve ekonomik değerlerini 7 farklı dilde anlatan "Konya-Anadolu'nun Gücü" adlı kitap yazıldı.

Konya'nın sosyo ekonomik yapısı, tarih, kültür, turizm ve ekonomik değerlerini 7 farklı dilde anlatan "Konya-Anadolu'nun Gücü" adlı kitap yazıldı. Konya Ticaret Odası tarafından hazırlanan kitap, Fransızca, İspanyolca Arapça, Rusça, Almanca İngilizce ve Türkçe dillerinde yazıldı. İlk olarak biner adet basılan kitabın Türkiye'deki tüm büyükelçiliklere ve ticaret ataşeliklerine gönderileceği belirtildi.

7 farklı dilde hazırlanan "Konya-Anadolu'nun Gücü" adlı kitap Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi Ağı (ABİGEM) işbirliği ile hazırlandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Konya Tanıtım Kitabı ile Konya'nın yurt dışında tanıtımına katkı sağlayacaklarını belirtti. KTO Başkanı Öztürk, şunları kaydetti: "Ekonomik kalkınmanın sağlanması ve yüksek milli gelire sahip olmanın yolu olarak görülen ihracat, ülkemiz ve Konya açısından çok önemli bir role sahip. 1980'li yıllardan itibaren kalkınmasını ihracata dayalı model çerçevesinde belirleyen Türkiye, özellikle 2002'den itibaren uygulanan politikalar ve devlet destekleri ile hızlı bir ihracat artışı kaydetti. Konya olarak da son 13 yılda Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat artışı ile dünya çapında bir başarıya imza attık."

Pazar çeşitlendirme stratejileri ile Konyalı firmaların ulaşamadığı bir ülke ve bölge kalmamasını hedeflediklerini dile getiren Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Bu hedefi gerçekleştirmek için Konya'nın tanıtımına yönelik yaptığımız çalışmaları çeşitlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda Türkçe olarak hazırladığımız Konya Tanıtım Kitabı'nın Fransızca, İspanyolca Arapça, Rusça, Almanca ve İngilizce olmak üzere 7 dilde baskısını gerçekleştirdik. Konya-Anadolu'nun Gücü Kitabı'mızda; Konya'nın jeopolitik özellikleri, soso-ekonomik yapısı, tarihi, kültürel birikimi ile ilgili genel değerlendirmeler; ticaret, sanayi, tarım ve turizm potansiyeline bakış ile birlikte, güçlü olduğumuz sektörlerin detaylı incelemeleri yer almaktadır."

KONYA TANITIM KİTABI'NIN İÇERİĞİ

Konya-Anadolu'nun Gücü (Konya Tanıtım Kitabı) Fransızca, İspanyolca Arapça, Rusça, Almanca İngilizce ve Türkçe olmak üzere 7 dilde hazırlandı. Kitabın ilk bölümünde Genel Bilgiler (Nüfus, Yüzölçümü, İlçe Sayısı, Jeopolitik Konum, İdari yapı), Konya'nın Tarihi ve Kültürel Özellikleri, Konya Ekonomisine Genel Bakış, Konya'nın Dış Ticareti ve Konya Sanayisi başlıkları yer alıyor. Öne Çıkan Sektörler bölümünde ise Konya'nın üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Makine, Otomotiv Yedek Parça, Tarım Makineleri, Ayakkabı, Döküm, Mobilya, Araç Üstü Ekipman, Plastik, Gıda ve Tarım Ürünleri gibi sektörlerin detaylı analizleri yapılıyor. Üçüncü bölümde ise Konya'nın enerji, ulaşım ve turizm potansiyeli konuları detaylı olarak aktarılıyor. Konya'nın projeleri bölümünde ise; Konya Lojistik Merkezi, KOP-Konya Ovası Projesi, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, Karapınar Termik Santrali gibi projeler hakkında bilgi veriliyor.

Konya’yı 7 dilde anlatan kitap yazıldı

Konya’yı 7 dilde anlatan kitap yazıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim