• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Konyalılar Kelebekler Vadisi Parkı’na Akın Etti

Konyalılar Kelebekler Vadisi Parkı’na Akın Etti
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Konya'nın en büyük parkı Kelebekler Vadisi Parkı'na Konyalılar akın etti.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Konya'nın en büyük parkı Kelebekler Vadisi Parkı'na Konyalılar akın etti. Aileler, Macera Kulesi ve Zipline teleferik hattında tüm haftanın yorgunluğu atarken, çocuklar oyun grupları, ip parkuru ve macera kompleksinde doyasıya eğlendi.

Avrupa'nın en büyük tropikal kelebek bahçesini içerisinde barındıran; çocuk oyun grupları, basketbol, futbol ve voleybol sahaları, birbirinden farklı 10 havuzu, spor alanları ve yürüyüş parkurları ile Konya'nın yeşil dokusuna da büyük katkı sağlayan park, şehir içinden ve şehir dışından binlerce misafiri ağırlıyor. Havaların ısınmasını fırsat bilen Konyalılar, hafta sonu tatilini Kelebekler Vadisi Parkı'nda geçirdi. Piknik alanlarını ve kamelyaları dolduran vatandaşlar, Macera Kulesi ve zipline teleferik hattında da dolasıya eğlendiler. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kelebekler Vadisi Parkı'nı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ziyaret etti. Parkı ziyarete gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altay, onlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, "Konya'da ilk olan Macera Kulesi ve zipline teleferik hattı hemşehrilerimizin beğenisini kazandı. Ailelerin huzurlu bir hafta sonu geçirdikleri ve çocuklarımızın doyasıya eğlendiği mekanlar kazandırmak ve buraların dolduğunu görmek bizlere güç veriyor ve daha güzel mekanları ilçemize kazandırmak için teşvik ediyor" dedi.

ZİPLİNE İLE KELEBEKLER VADİSİ KEYFİ

Heyecan ve adrenalin tutkunlarının Konya'daki adresi olan Macera Kulesi, 2 bin 800 metrekare alan üzerinde yer alıyor. Birbirinden farklı 18 denge parkurundan oluşan kulede her biri farklı bir heyecan taşıyan halat, ahşap ve ip üzerinde yürüme gibi denge sporları yapılıyor. Koruma kemerleri ve özel eğitimli personel kontrolünde güvenliğin sağlandığı alanda halat üzerinde serbest atlayış oyunları ve tırmanma duvarı da bulunuyor. Macera Kulesi'nin zemini ise tek parça özel kauçuktan oluşuyor.

Konya'da ilk olan Macera Kulesi'nde zipline (kaytel) (karşılıklı iki yükseklik arasında halat ile yapılan sportif aktivite) de yer alıyor. 15 metre yüksekliğindeki kuleden 250 metre uzaklıktaki alana yapılan aktivite ile macera ve heyecan severler Kelebekler Vadisi'ni seyrederken keyifli bir uçuş gerçekleştiriyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından Macera Kulesi yapılırken 4 yaş ve üzerindeki çocukları için de ip parkuru ve macera kompleksi de oluşturuldu. 13 metre yüksekliğindeki oyun ve eğlence alanı özel galvanizli kaydırak sistemden oluşuyor. Özel imalat ahşap ve kirişlerden oluşan alanda küçük çocukların macera ve heyecan yaşaması ve eğlenceli dakikalar geçirmesi amacıyla 3 halat köprü yer alıyor.

Konyalılar Kelebekler Vadisi Parkı’na Akın Etti

Konyalılar Kelebekler Vadisi Parkı’na Akın Etti

Konyalılar Kelebekler Vadisi Parkı’na Akın Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim