• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Konya’daki Kuzen Cinayeti Davası Başladı

Konya’daki Kuzen Cinayeti Davası Başladı
Konya'da, miras yüzünden çıkan kavgada bir kişinin kuzeni tarafından sırtından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili açılan cinayet davasında yargılama...

Konya'da, miras yüzünden çıkan kavgada bir kişinin kuzeni tarafından sırtından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili açılan cinayet davasında yargılama başladı.

Konya 1. Ceza Mahkemesinde açılan cinayet davasının ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa B., İzmir Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katılan Mehmet B. ve tutuksuz yargılanan Hasan B. ile maktül yakınları, müştekiler Engin Muhammed Ali A. ve damadı Tevfik A. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından ilk olarak hakkında adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Mehmet B.'nin savunması dinlendi. Mehmet Emin Keleş'in öldürülmesinde sorumlu tek kişinin Engin Muhammed Ali A. olduğunu ileri süren Mehmet B., "Eline 3-5 kuruş para geçti. Alkol alıyor. Adalet yerini bulacaksa herkes doğruyu konuşsun. Bu işin sorumlusu Engin'dir. Evin önünden dağılmaları için kuş saçması kullandım. Yanımda domuz kurşunu vardı ama kullanmadım. Öldürme kastım olsaydı onları kullanırdım" dedi.

Kuzenini sırtından bıçaklayarak ölümüne sebep olan Mustafa B., "Mehmet Emin Keleş babaannemin evine gelerek camı çerçeveyi kırmaya başladı. Küfürler ederek saldırıyordu. Ben de bize zarar vereceği korkusuyla evden aldığım bıçağı sırtına sapladım. Kendimi kaybetmişim. Bıçağı sapladıktan sonra "ne yaptım ben" dedim ama olan oldu. Pişmanım, keşke olmasaydı" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Hasan B.'nin savunmasının ardından davanın ikinci celsesi 18 Mart tarihine ertelendi.

AİLELER ARASINDAKİ KAVGA ÖLÜMLE SONUÇLANDI

Olay, 29 Temmuz 2015 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaylapınar Süleymaniye mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, anneanne ve dedelerinden miras kalan tarlaların paylaşımında daha önce aralarında husumet bulunan üç akraba aile arasında çıkan kavgada Mehmet B. (44), akrabaları Tevfik A. (22), Tevfik A.'nın kayınpederi Engin Muhammed Ali A. (40) ve Mehmet Emin Keleş'i (35) av tüfeğiyle hafif yaralamıştı.

Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen yaralılardan Mehmet Emin Keleş, tedaviyi kabul etmeyip ambulanstan inerek tekrar kavganın olduğu evin önüne gitmiş, kavga tekrar başlayınca Mustafa B. (25) kuzeni olan Keleş'i sırtından bıçaklamıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Keleş kurtarılamadı.

Konya’daki Kuzen Cinayeti Davası Başladı

Konya’daki Kuzen Cinayeti Davası Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim