• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Konya’da Tıp Bayramında Teröre Ortak Mesaj

Konya’da Tıp Bayramında Teröre Ortak Mesaj
Konya'da 14 Mart Tıp Bayramı Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle buruk bir şekilde kutlandı.

Konya'da 14 Mart Tıp Bayramı Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle buruk bir şekilde kutlandı. Kentte düzenlenen bütün etkinliklerde terör hep bir ağızdan lanetlendi.

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri Konya'da ilk olarak Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Bu yılki etkinliklerde kutlama bölümleri Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi. Tören alanında kısa bir açıklamada bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, yapılan saldırıyı kınadı ve terörü lanetledi.

Etkinlikler çerçevesinde Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci'yi ziyaret etti. NEÜ Meram Tıp Fakültesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen programda da Ankara'da gerçekleştirilen terör eylemi sert bir dille eleştirildi.

Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Tabip Odası Başkanı Halil Öztürk, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin ile öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. Meram Tıp Fakültesi'nin gelecek yıl yeni binasına taşınacağını ve sağlık alanında bölgenin parlayan yıldızı olarak yoluna devam edeceğini belirten Prof. Dr. Vatansev, "Meram Tıp Fakültesi 260 öğretim üyesi 350 asistan ve öğretim elemanı bin 600 öğrencisi 2 bin 700 sağlık çalışanı ile dev bir sağlık merkezidir" dedi.

Her gün 3 bin kişiye poliklinikten, 150 hastaya operasyonlarla ameliyathaneden bin 250 hastaya da yatarak hastaneden sağlık hizmeti verdiklerini vurgulayan Vatansev, bunların yanı sıra tıp bilim alanına makaleler, kitaplar ve projelerle katkı sağladıklarını anlattı.

"BİRLİK OLARAK TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Gündeminde terör olayları bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Atalarımızdan aldığımız bu toprakları, başkalarına bırakmamak üzere ant içmiş bir nesiliz ve bizim çocuklarımız da bu yolda yürüyecektir. Bundan dolayı kimse bize zarar verdiğini düşünmesin bu millet zor zamanlarında bir araya gelerek hem kendine hem komşularına hem de başka mazlumlara her daim koruyucu bir melek olmaya devam edecektir. Biz böyle bir medeniyetin çocuğuyuz. Bu, cana kast eden terörün de üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Rektör Şeker, insanı yaşatarak devletin yaşayacağına inandıklarını ve bu anlamda kendi meslekleriyle de insanı yaşatmak için kendini yenileyen, gece gündüz bu amaç için çalışan insanlar olduklarını vurguladı. Her bir canın kaybının öneminin olduğunu ama vatan için verilen canların ayrı bir kutsiyetinin bulunduğunu hatırlatan Şeker, "Kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

"KAZIM KARABEKİR'İN KIZI TİMSAL KARABEKİR DE CÜBBE GİYDİRDİ"

Konuşmaların ardından başarılı bilimsel faaliyet gösteren öğretim üyeleri ödüllendirildi ve akademik giysi töreni gerçekleştirildi. Törende Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Demirci'ye cübbesini Türk Kurtuluş Savaşını Başlatan Komutanlardan Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir giydirdi. Timsal Karabekir daha sonra Kazım Karabekir'in bir madalyasını Prof. Dr. Şerafettin Demirci'ye hediye etti.

Program Konya Valisi Muammer Erol'un da katılımıyla 14 Mart Fotoğraf sergisinin açılmasıyla sona erdi.

Konya’da Tıp Bayramında Teröre Ortak Mesaj

Konya’da Tıp Bayramında Teröre Ortak Mesaj

Konya’da Tıp Bayramında Teröre Ortak Mesaj

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim