• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Konya’da “Otomotivde Eşdeğer Parça” Semineri

Konya’da “Otomotivde Eşdeğer Parça” Semineri
Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (KOS) ile birlikte düzenlenen "Otomotivde Eşdeğer Parça" semineri, TSE Başkanı Sebahittin...

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (KOS) ile birlikte düzenlenen "Otomotivde Eşdeğer Parça" semineri, TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

KOS Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve sanayiciler katıldı. Seminerde konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, eşdeğer parça uygulamasının çok önemli olduğunu belirterek, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve Konya'nın da en güçlü alanlarından birisi olan otomotiv sektöründeki aftermarket pazarına üretim yapan sanayicilerimizin yerli üretimde özellikle orijinal parça kullanımının zorunlu olduğu alanlarda yerli üretimden aftermarket pazarına üretim yapan sanayicilerimizin de mamullerinin kullanılabilmesi yönelik çalışmalarımıza bakanlığımız eşdeğer parça uygulamasıyla yol açmış oldu. Bu kapı bizim için çok önemliydi. Eşdeğer parça uygulamasıyla sigorta şirketleri eşdeğer parça belgesi olan parçaları kullanabilir hale gelmiş olacaklar. Bu konuda bakanlığımızın TSE'ye verdiği görev eşdeğer parça belgelendirme sürecinin uygulanmasıdır. Şuanda Konya olarak 1 firmamıza 5 belge almış durumdayız. Süreçleri devam eden firmalarımız var. Firmalarımızın daha fazla belge alabilmesi için desteğinize ihtiyacımız var" dedi.

"TİCARET HAYATINDA DOĞRU REKABETİN OLABİLMESİ, ÜRÜNLER ARASINDA EŞİTLİĞİN BİR ÖLÇÜYLE GÖSTERİLMESİNE BAĞLI"

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ise, ticaret hayatında doğru rekabetin olabilmesi ürünler arasında eşitliğin bir ölçüyle gösterilmesine bağlı olduğunu söyleyerek, "Eğer müşteri ürünler arasında eşitliği görmezse ya da ürünler arasındaki eşitsizliği gösterebilecek bir durum yoksa rekabetin meşru olması mümkün değildir. Standardizasyon gerek ulusal, gerek uluslar arası ürünler arasındaki farklılığı, eşitliği ya da eşitsizliği gösterebilmek için yapılan bir çalışma. TSE ilk defa yapmadığı bir şeyi yapmaya görevlendirildi. Hazine müsteşarlığımız otomotiv yedek parçası üreten sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda oluşturulan birçok toplantı sonrasında eşdeğer parça uygulamasını gerçekleştirdik. Biz orijinal parçayı alarak tersine mühendislikle test ederek sınırlarını belirliyoruz. Bununla ilgili elde ettiğimiz veriler standarda dönüşmüş oluyor. Eğer sanayicimiz bu ürünü ürettiğini bize söylüyorsa, biz de o parçayı test ederek standartlara uyuyorsa belgeyi veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminer soru-cevap ve sunumlarla devam etti.

Konya’da “Otomotivde Eşdeğer Parça” Semineri

Konya’da “Otomotivde Eşdeğer Parça” Semineri

Konya’da “Otomotivde Eşdeğer Parça” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim