• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Konya’da Hac Müracaatları İle İlgili Toplantı

Konya’da Hac Müracaatları İle İlgili Toplantı
Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, 2016 hacı adayları için açıklama yaptı.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, 2016 hacı adayları için açıklama yaptı. Geçen son iki yılda hac için ön kayıt yapılmadığını hatırlatan ve bu yıl Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun aldığı karar gereği hac ön kaydı yapılacağını belirten İl Müftüsü Ali Akpınar, "2015 yılı hac organizasyonunda ilimizden bin 625 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 903 kişi acentelerle olmak üzere toplam 2 bin 528 kişi kutsal topraklara gitti. Bu sayı Türkiye genelinde 60 bin civarındadır. İlimiz Türkiye sıralamasında hacı sayısı bakımından İstanbul Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır" dedi.

Hac ön kaydıyla ilgili bilgi veren Akpınar, müracaatların 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacağını bildirdi. 2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemlerinin başkanlıkça elektronik ortamda otomatik olarak yenileneceğini anlatan Akpınar, şöyle konuştu: "Bunlar kayıt yenilemiş sayılacaklar. Ancak, geçmiş yıllarda yapmış oldukları tercihlerinden il, ilçe hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenler müftülüklere başvurarak gerekli güncellemeyi yapacaklardır."

Telefon numaralarının da güncellenmesi gerektiğini hatırlatan Akpınar, şunları söyledi: "Kura da ismi çıktıktan sonra hacca kesin kayıt belgelerini kişilerin telefon numaralarına gelecek olan SMS şifresi ile verileceğinden daha önce kayıtlı olan hacı adaylarımızın müftülüklerimize uğrayarak sistemde kayıtlı olan telefon numaralarını 18 Şubat 2016 tarihine kadar güncellemeleri gerekmektedir. Bu hususa önemle dikkat edilmesi gerekir."

Akpınar, 2016 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler ilgili de, "Bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını başkanlığımız internet sitesinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir" diye konuştu.

Öte yandan Akpınar, 2016 yılı hac kurasının 2 Mart 2016 Çarşamba günü saat 11.00'de Diyanet İşleri Bakanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilip belirleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim