• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Konya'da bomba iddia! Yüzlerce genç IŞİD'e katıldı!

Konya'da bomba iddia! Yüzlerce genç IŞİD'e katıldı!
Konya'da IŞİD'e katılan oğlunu Suriye'de bulup evine getiren emekli imam olan babadan şoke eden bir iddia geldi. O babanın iddiasına göre; “Konya’dan yüzlerce genç IŞİD için savaşmaya gitti"

Konya’dan IŞİD’e katılan oğlunu 21 gün sonra Suriye’de bulup evine götüren ve emekli bir imam olan baba, “Konya’dan yüzlerce genç IŞİD için savaşmaya gitti. Bunlardan birçoğu hayatını kaybetti. Gençleri örgütleyen bir grup, örgüte katılanların borcunu ödeyip ailelerine para veriyor” iddiasında...

Konya’da adının açıklanmasını istemeyen, emekli imam baba, oğlunun Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kendisi tarafından kurtarılışını HABERTÜRK’e anlattı. Evli ve çocuk sahibi olan oğlunun geçen yıl tanıştığı 2 genç tarafından kandırıldığını ileri süren baba, “Ramazan ayında oğlumun, Özcan Grubu denilen dini bir gruba dahil olduğunu ve toplantılarına katıldığını öğrendim. Toplantılara giden gençlere IŞİD propagandası yapılıyor ve gençlerin beyni yıkanıyordu. Kısa süre sonra bu grubun Suriye’deki IŞİD’e Konya’dan adam gönderdiğini öğrendim. IŞİD’e katılan gençlerin borçları bu grup tarafından ödeniyor. Geride kalan ailelerine de para yardımı yapılıyor” dedi.

‘KIRSALDA EV EV GEZİYORLAR’

IŞİD’e Konya’dan yüzlerce gencin katıldığını ve birçoğunun öldüğünü öne süren baba, şöyle devam etti: “Birden fazla grup IŞİD’e Konya’dan adam gönderiyor. Aralarında M.G. isimli bir kişi var. M.G.’nin grubu en aktif olan. Bu adam ‘Ebu Hanzala’ kod isimli H.B.’ye bağlı. 6 ay kadar önce Suriye’ye giden Mustafa isimli bir gencin cenazesi birkaç gün önce geldi. Özellikle kırsal bölgelerde neredeyse ev ev dolaşılıp gençlere IŞİD’e katılmaları konusunda telkinlerde bulunuluyor.” Konya’daki IŞİD yapılanmasıyla ilgili emniyete bilgi verdiğini belirten baba, “Yetkililer çalışma yaptıklarını söylüyor. Her gün Suriye’ye Konya’dan onlarca genç gidiyor” diye konuştu.

OĞLUMU İLAÇLA UYUTUYORUM’

Endişeli baba, oğlunu IŞİD’den nasıl kurtardığını da şöyle anlattı: “Geçen mayısta oğlum tatile gitmek istediğini söyledi. 19 Mayıs günü ben evde yokken annesinin elini öpüp helallik istemiş. Eve geldiğimde annesi ağlıyordu. Arkadaşları, ‘Artık onu unutun, o IŞİD’e katıldı’ demiş. Yaptığım araştırmalarda oğlumun Suriye’de IŞİD’e katıldığını öğrendim. Oradaki tanıdıklarım kanalıyla oğlumu 21 gün sonra geri getirdik. Şu an yanımızda ama aklı hep orada. Her gün bizden helallik isteyip ‘Kardeşlerim orada cihat ederken sizler beni göndermiyorsunuz. Helallik verin gideyim’ diyor. Ne eşi ve 2 çocuğu gözünde ne de biz. Çocuğumu eve hapsettim. İlaçla uyutuyorum.”

‘RAKAMLAR GERÇEK DIŞI’

Konya Emniyeti’nden yapılan açıklamadaysa, “Konya’dan adı geçen örgüte katılım sayısı diğer ülkelerdeki katılım sayılarıyla yaklaşık aynı seviyededir. Ölenlerin sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. İddialardaki rakamlar tamamen gerçek dışıdır” denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim