• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Konya’da Ankara Ve Diyarbakır’daki Terör Olaylarına Tepki

Konya’da Ankara Ve Diyarbakır’daki Terör Olaylarına Tepki
Konya'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek toplanan yaklaşık 50 kişi Konya Şehitliği'nin önünde Ankara ve Diyarbakır'daki saldırıları...

Konya'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek toplanan yaklaşık 50 kişi Konya Şehitliği'nin önünde Ankara ve Diyarbakır'daki saldırıları kınadı.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun önünde toplandı. Burada toplanan kalabalık yaklaşık 40 araç ile konvoy oluşturarak Konya Şehitliği önüne geldi. Grup üyeleri 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı Ankara'daki bombalı saldırı ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 6 askerin şehit olduğu saldırıları kınadı.

Grup adına konuşan Samet Betimen yapılan bu saldırıları kınamak amacıyla toplandıklarını belirterek, "Çarşamba günü Ankara'da meydana gelen patlama ve Perşembe günü Diyarbakır'da güvenlik güçlerine yapılan bombalı saldırılara karşı hain terör saldırılarını lanetlemek ve şehit olan kardeşlerimizi yad etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu vatanın ezanını kimse susturamayacak. Bayrağımızı kimse indiremeyecek. Topraklarımızı kimse bölemeyecek. Mevzu vatan ise hepimiz ölelim. Yok eğer mevzu makam ise hepiniz ölün. Bu sözlerim mecliste oturan terör örgütünedir. Mesele sağcılık, solculuk değil. Mesele teröre karşı hep birlikte olma meselesidir. Geçmişin izlerini sımsıcak diri tutan bu millet teröre müsaade etmeyecektir. Siz bu ülkede kök tutamayacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde bombalar patlatılarak polis ve asker şehit edilerek barış istiyoruz diyen şerefsiz, hain bir topluluk yoktur. Bugün Türk bayrağını yakarak, vatanımıza göz dikerek, mehmetçiğimize ateş ederek mutlu olacağını sanan gafillere, nankörlere üç kelimelik bir mesajımız var: Unutmam, unutturmam, affetmem. Başka Türkiye yok, biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Şunu asla unutmayın; Dünya var oldukça biz de var olacağız. Yenemeyeceksiniz, başaramayacaksınız. Bu toprakları size bırakmayacağız. Dirimiz asker, ölümüz şehittir ama sizin ölünüz leş, diriniz kalleştir" dedi.

Grup daha sonra şehitliğe girerek şehitlerin başında dua etti.

Konya’da Ankara Ve Diyarbakır’daki Terör Olaylarına Tepki

Konya’da Ankara Ve Diyarbakır’daki Terör Olaylarına Tepki

Konya’da Ankara Ve Diyarbakır’daki Terör Olaylarına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim