• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Konyaaltı’nda “Tüberküloz”konuşuldu

Konyaaltı’nda “Tüberküloz”konuşuldu
Konyaaltı Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün (HSM) düzenlediği Tüberküloz Eğitim Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Konyaaltı Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün (HSM) düzenlediği Tüberküloz Eğitim Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü, 69. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Tüberküloz Eğitim Toplantısı düzenledi. Konyaaltı Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanı Erhan Kabasakal, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç Dr. Şeref Özkara ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

"Tüberkülozda sık karşılaşılan sorunlar ve güncel yaklaşımlar" konulu konferansıyla ölüme sebep olan bulaşıcı hastalıklar içinde ikinci sırada Verem'in yer aldığına dikkat çeken Doç Dr. Şeref Özkara, "Verem hastalığının belirtileri öksürük, yorgunluk, gece terlemesi, kilo kaybı ve kan tükürme şeklinde olur. Nefes vermekle, özellikle de öksürmek, hapşırmak, konuşmak ile mikroplar havaya saçılır. Sokakta, dolmuşta, lokantada öksüren birisinden verem mikrobu alma olasılığı çok düşüktür. Bulaşma için genellikle verem hastası bir kişi ile belirli süre birlikte yaşamak gereklidir. Hastanın aile bireyleri ve yakın çalışma arkadaşlarına bulaşması olasılığı yüksektir. Çatal, kaşık, tabak, bardak, giysi gibi nesnelerle, kan veya cinsel ilişki ile bulaşma olmaz" diye konuştu.

Bu tür toplantıları önemsediklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye hizmet binasında 7 ayrı toplantı salonuyla tüm kamu ve kuruluşların hizmetinde olduklarını söyledi. Başkan Böcek, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu toplantıya geleneksel olarak her yıl ev sahipliği yaptıklarının da altını çizdi.

Konyaaltı’nda “Tüberküloz”konuşuldu

Konyaaltı’nda “Tüberküloz”konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim