• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Konyaaltı’nda Konut Satışını Araplar Canlı Tutuyor

Konyaaltı’nda Konut Satışını Araplar Canlı Tutuyor
Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Konyaaltında yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlendiğini açıklayarak Arap ülkeleri vatandaşlarında...

Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Konyaaltında yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlendiğini açıklayarak Arap ülkeleri vatandaşlarında az da olsa artış olduğunu söyledi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) bir otelde düzenlediği geleneksel sabah kahvaltılı toplantısına Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ve iş adamları katıldı. Kaymakam Keklik, Konyaaltı bölgesindeki çalışmalar hakkında dernek üyelerine bilgi verdi. Konyaaltı sahilinde sürekli deniz denetimi yapıldığını söyleyen Keklik, "Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık. Konyaaltı denizi temiz" diye konuştu.

KONUK SATIŞINDA ARAPLARDA ARTIŞ VAR

Konyaaltında yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlendiğini açıklayan Keklik, " "Konyaaltı'nda her türlü hizmet verilmektedir. Konyaaltında yabancılara yapılan konut satışlarında bu yıl düşüş gözlenirken Araplarda az da olsa artış var. Konyaaltı plajı 5 kilometre uzunluğunda. Konyaaltı'nın toplamda 22 kilometrelik bir sahili var. Bölgede 3073 odalı 6 bin 690 yatak kapasiteli toplam 82 konaklama tesisi bulunuyor.

Konyaaltı'nda her türlü denetimler titizlikle yapılıyor. Sigaraya karşı yapılan toplam 5 bin 866 denetime 127 kişi ve 50 kuruluşa idari ve maddi ceza kesildi. Sigara konusunda karşı hoşgörü yok. Bölgemizde 43'ü yatağa bağı 110 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor. Yardıma muhtaç 2 bin 84 kişiye ayni ve maddi yardım yapıldı. Yardıma muhtaç engelli, yaşlı ve yardıma ailelere de maddi yardımlarda bulunuyoruz. Ben her sabah işe gitmeden 2 yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret ederek eksikliklerini belirliyorum. Yardım etmek isteyen iş adamları olursa benimle birlikte bu ziyaretlere katılıp yardım edebilir. Bölgemizde bazı sorunlar var. Özellikle Batı Çevre Yolu'nun tamamlanması gerekiyor. Konyaaltı bölümü tamamlandı. Kalan kısımda tamamlanırsa Konyaaltı trafiği daha rahat olur." dedi.

"İLÇENİN REFAH SEVİYESİNİN YÜKSELTİLMESİ MÜMKÜN"

KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ise Kaymakam İbrahim Keklik'in, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. En büyük isteklerinin Konyaaltı'nın içinde bulunduğu şartların iyileştirilmesi olduğunu açıklayan Terzioğlu, "Günümüzde ortaya çıkan ihtiyaçların, karşılaşılan sınama ve fırsatların çok iyi tespit edilerek incelenmesi ve her bir durum için uygun yöntem belirlenerek ona göre hareket edilmesi, ilçemizin kalkınmışlık ve refah seviyesinin yükseltilmesini mümkün kılacaktır" dedi.

"BOĞAÇAYI PROJESİNİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Konyaaltı sahili düzenlemesi ve Boğaçayı Projesinin büyük önem taşıdığının kaydeden Terzioğlu, "Dünyanın en güzel plajlarından biri olan Konyaaltı sahilinin bir an önce ilçemize yakışır hale gelmesini arzu ediyoruz. Boğaçayı projesinin de ilçemizin sosyal ihtiyaçlarını karşılar şekilde ve doğaya zarar vermeden gerçekleşmesini, ilçemizin de bu proje içerisinde hak ettiği gibi anılmasını istiyoruz. Söz konusu projelerle ilgili her türlü diyalog ve işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Konyaaltı’nda Konut Satışını Araplar Canlı Tutuyor

Konyaaltı’nda Konut Satışını Araplar Canlı Tutuyor

Konyaaltı’nda Konut Satışını Araplar Canlı Tutuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim