• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı
Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuara 350 yayın grubunun yanı sıra birçok yazar ve fikir adamı da katılarak çeşitli imza törenlerine ve söyleşilere katılacak.

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Konyaaltı Kitap Fuarı, Cam Piramit sergi alanında açıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fuara "Okumak" sloganı ile çıktıklarını söyledi. Böcek, "Kitap fuarımız çadırlarda başlamıştı. Her yıl günün önemini belirten temalar ile bugünlere geldik. Bıkmadık yorulmadık. Ne okurlarımız bıktı ne de biz bıktık. Hep birlikte bugünlere geldik. O zamanlarda Antalya'nın korsan kitap satışında en önde olduğunu söylemişlerdi. Fuarımıza 20 bin ziyaretçi ile başladık. Fuarımıza her yıl farklı temalar bulduk. Bu yıl da 15 Temmuz yaşadık. 15 Temmuz'da hepimiz bir ders olduk. Birbirimize destek olduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" düşüncesi ile bu yılki temamız da "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" olmasına karar verdik" dedi.

"Belediyecilik sadece şehrin alt yapısını ya da üst yapısını yapmak değildir"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise "Kitap insanlığın en büyük hazinesidir. Büyük bir mirastır. Kitap fuarımız bu hazineye bir kapı aralamak istiyor. Onlarca yazarımız ve kitapseverimiz burada buluşacak. İlk emri "oku" olan bir inancın mensubuyuz. Peki, gerektiği kadar okuyor muyuz? Kitaba gerektiği kadar bütçe ayırıyor muyuz diye sorduğumuzda maalesef karnemizin çok iyi olmadığını görüyoruz. Belediyecilik sadece şehrin alt yapısını ya da üst yapısını yapmak değildir. Şehrin sanatına, sporuna ve kültürüne de katkı yapmaktır. Kitap fuarımız 7 yıldır Antalya'mızın kültür hayatına büyük bir katkı yapmaktadır" dedi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ imza törenine katıldı

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesim töreni sonrası fuar alanını gezen davetliler, çeşitli incelemelerde bulundu. Öte yandan fuarın açılışına katılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, imza törenine katıldı. Başbuğ'a gençlerin ilgisi yoğun oldu.

10 gün sürecek Konyaaltı Kitap Fuarı'nda yaklaşık 350'ye yakın yayın evi eserlerini sergileyecek. Fuarda 60 stant yer alırken bir çok fikir adamı ve yazar sevenleri için imza törenlerine katılacak. Cam Piramit alanında düzenlenen fuarın açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Zeynep Altıok, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Konyaaltı Kitap Fuarı 7. kez kapılarını açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim