• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Konyaaltı Belediyesi’ne EMITT’te Yoğun İlgi

Konyaaltı Belediyesi’ne EMITT’te Yoğun İlgi
Rusların en çok uğradığı ve en yoğun yaşadığı yer olarak bilinen Antalya'nın Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltın'da 20 bine yakın...

Rusların en çok uğradığı ve en yoğun yaşadığı yer olarak bilinen Antalya'nın Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltın'da 20 bine yakın Rus yaşadığını ifade ederek, "Ruslarla birlikte güzel yaşıyoruz" dedi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'nın (EMITT) bu yıl 20'ncisi düzenleniyor. 4 gün boyunca sürecek olan fuara Antalya Konyaaltı Belediyesi de katıldı. Yüzlerce sektör temsilcisini buluşturan ve 2016 yılı tatil seçeneklerinin tanıtılacağı EMITT'te Konyaaltı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) olarak yerini aldı. Birlik Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in katıldığı fuarda Konyaaltı standı yoğun ilgi görüyor.

Son zamanlarda ülke genelinde turizmle ilgili sorunlar olduğunu söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün şüphesiz "Antalya dünyanın en güzel yeri'dir" dediği gibi güzel Antalyamız da belediye başkanı arkadaşlarımız ile buradayız. Ben BATAB Başkanlığı'nı yapıyorum, bütün turizmci arkadaşlarımızla hem Antalya tarihini, kültürünü, denizini tanıtıyoruz hem de bizler bir şekilde de uluslararası fuarlara katılıyoruz. Bugün de bizim için çok önemli olan EMITT Fuarı'na katıldık. Burada tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu fuar önümüzdeki süreçte ülkemize önemli katkılar sunar" dedi.

"RUSLARLA BİRLİKTE GÜZEL YAŞIYORUZ"

Antalya'daki turizm, ticaret ve tarım potansiyelini anlatan Böcek, "Bu yılı en az nasıl sıkıntı çekerek atlatırız diye düşünüyoruz. Turizmcilerimizin durumu ortadadır. İnşallah büyüklerimiz de Rusya ile olan bu sıkıntılardan dolayı yardımcı olurlar düşüncesindeyiz. Birlik beraberlik içerisinde güzel bir fuar olur düşündesindeyiz. Bu temenni ile geldik. Gördüğüm kadarıyla çok güzel hareketlilik var. Antalya'yı 12 milyon turist ziyaret eder yıllık. Bunlar arasında yüzde 41 ile Rus turistler birinci sıradaydı. Konyaaltı ilçemizde de 20 bin Rus vatandaşımız yaşamaktadır. Bunların da en az 10 bini konut sahibi oldu. Bizler de Konyaaltı Belediyesi olarak Rus kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın da gelenek ve göreneklerine göre dostluk parkı yaptık, kardeş belediye olduk onlarla. Onlara Türkçe öğretiyoruz, diğer kurslarımızdan da çok memnunlar. Birlikte güzel yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim