• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Konyaaltı Belediyesi Kreşi’nin Minik Öğrencileri Çiçek Dikti

Konyaaltı Belediyesi Kreşi’nin Minik Öğrencileri Çiçek Dikti
Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi'nin minik öğrencileri, Liman Mahallesi'nde yer alan Dostluk Parkı'nda, mevsimlik çiçek fidanlarını...

Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi'nin minik öğrencileri, Liman Mahallesi'nde yer alan Dostluk Parkı'nda, mevsimlik çiçek fidanlarını toprakla buluşturdu.

Konyaaltı Belediyesi Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün mevsimlik çiçek fidanı dikimi çalışmasına ortak oldular. Konyaaltı Belediyesi'nin servis araçlarıyla Liman Mahallesi'nde bulunan Dostluk Parkı'na getirilen Kreş öğrencileri, burada Belediye yetkilileri tarafından karşılandı.

Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri tarafından çocuklara ilk olarak çiçek fidanı dikmenin teorik bilgisi verildi. Büyük bir dikkatle anlatılanları dinleyen çocuklar, sonrasında kendileri için ayrılan bölümlerde onlarca çiçek fidanını toprakla buluşturdu. Kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturmanın hazzını yaşayan çocuklar, Dostluk Parkı'nın da renkleri oldu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, amaçlarının çocukların ağaç sevgisini ve çevreye olan duyarlılıklarını geliştirmek, onların toprakla ve yeşille buluşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Böcek, "Bu yaşlardaki çocuklarımızın eğitimlerindeki en önemli unsur görerek öğrenmeleridir. Doğa ve ağaç sevgisi de ancak bununla sağlanabilir" dedi.

Fidan dikmek kadar onların korunmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, "Çağdaş normlarda bir yaşam standardı sunabilmek ve sağlıklı bir çevre oluşturabilmek amacıyla ağacıyla, çiçeğiyle, yeşil alanıyla, yürüyüş yollarıyla, dinlenme ve spor yapma imkanını bir arada barındıran, yeşil alanlar ve parklar yapıyoruz. Herkesin doğaya ve yeşile sahip çıkmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konyaaltı Belediyesi Kreşi’nin Minik Öğrencileri Çiçek Dikti

Konyaaltı Belediyesi Kreşi’nin Minik Öğrencileri Çiçek Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim