• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Konyaaltı Belediyesi Etüt Öğrencisi YGS’de İlk 10 Binde

Konyaaltı Belediyesi Etüt Öğrencisi YGS’de İlk 10 Binde
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS) yüzde 96,6 başarı elde eden Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nin öğrencileri, Türkiye genelinde büyük bir...

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS) yüzde 96,6 başarı elde eden Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nin öğrencileri, Türkiye genelinde büyük bir başarıya da imza attı. Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde eğitim alan Nihat Can Varol YGS Eşit Ağırlık (EA) puan türünde Türkiye genelinde 10 bin 290'ıncı oldu.

Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi bünyesinde ücretsiz hizmet everen Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi, büyük bir başarı sağladı. Sayısal ve eşit ağırlık puan türleriyle YGS'ye hazırlanan öğrenciler, 13 Mart Pazar günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda yüzde 96,6 oranla başarı yakaladı. Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nin bu başarısını perçinleyen isim ise Nihat Can Varol oldu. Varol, YGS Eşit Ağırlık (EA) puan türünde Türkiye genelinde 10 bin 290'ıncı oldu.

Geçen yıl ülkede dershaneler ile ilgili alınan kararın hemen ardından zaman kaybetmeden YGS ve LYS'ye hazırlık kursları açtıklarını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, büyük bir belirsizlik içine düşen öğrencilere yol gösterdiklerini kaydetti. Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nin yüzde 96,6 oranla Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Başkan Böcek bunun, o gün aldıkları kararın haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde sınavlara hazırlanan 10 öğrencinin Türkiye genelinde ilk 50 bin arasına girdiğini, Nihat Can Varol isimli öğrencinin ise 10 bin 290'ıncı olduğunu dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bu öğrencilerin elde ettiği başarıyla onur duyduklarını bildirdi. Başkan Böcek, bu başarının Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda da katlanarak artacağına inandığını söyledi.

11. sınıf, 12. sınıf ve lise mezunu öğrencilerin katıldığı kurslar 6 Ekim 2015 tarihinde başladı. Hafta içi 4 gün devam eden kurslarda toplam 16 saat ders gösterilmekte.

Konyaaltı Belediyesi Etüt Öğrencisi YGS’de İlk 10 Binde

Konyaaltı Belediyesi Etüt Öğrencisi YGS’de İlk 10 Binde

Konyaaltı Belediyesi Etüt Öğrencisi YGS’de İlk 10 Binde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim