• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Konyaaltı, Ağaç Ve Bitki Atıklarını Ekonomiye Geri Kazandırıyor

Konyaaltı, Ağaç Ve Bitki Atıklarını Ekonomiye Geri Kazandırıyor
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün şantiyesinde, ağaç ve bitki atıklarını öğüterek ekonomiye kazandıran...

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün şantiyesinde, ağaç ve bitki atıklarını öğüterek ekonomiye kazandıran yeni iş makinesini yerinde inceledi.

Konyaaltı Belediyesi, park ve yeşil alanlarda gerçekleştirdiği budama çalışmaları sonrasında ortaya çıkan ağaç ve bitki dalı atıklarını öğüterek ekonomiye kazandırıyor. Yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alana sahip olan Konyaaltı Belediyesi, elde ettiği bitki türü atıkları, bu makineyle küçük parçacıklara ayırarak geri dönüşüme kazandırıyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen bu projenin işleyişini yerinde inceledi.

Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu; "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Yönetimi Merkezi'nde toplanan park ve bahçe atıkları, burada öğütücüden geçirilerek küçük parçacıklara ayrılıyor. Bu işlem ile hacimce yaklaşık yüzde 80 oranında küçültülen atıklar, belediye seralarda ve parklarda bitki gübresi olarak kullanılıyor"

Muhittin Böcek, "Ekiplerimiz düzenli olarak ağaç ve bitki budama işlerini gerçekleştiriyor. Mevcut park, cadde ve yeşil alanlarımızda bulanan ağaç ve bitkilerin budanan dallarını, yeni aldığımız bitki öğütme makinemiz ile küçük parçacıklara ayırıyoruz. Projenin tamamında ise preslenip yakıt brikete dönüştürülecek olan bu atıklar, seralarda yakıt olarak kullanılmak üzere çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Böylece, hem seralarda kömür yada sıvı yakıt kullanan çiftçilerimizin maliyetini düşüreceğiz, hem de hava kirliliğini azaltacağız." diye konuştu.

Konyaaltı, Ağaç Ve Bitki Atıklarını Ekonomiye Geri Kazandırıyor

Konyaaltı, Ağaç Ve Bitki Atıklarını Ekonomiye Geri Kazandırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim