• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Konya SMMMO’da “Dönem Sonu İşlemleri” Semineri

Konya SMMMO’da “Dönem Sonu İşlemleri” Semineri
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri "Dönem Sonu İşlemleri" adlı seminerde bir araya geldi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri "Dönem Sonu İşlemleri" adlı seminerde bir araya geldi.

Konya SMMMO'da yapılan seminer eski vergi Başmüfettişi Yeminli Mali Müşavir Eray Mercan'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Konya Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, "Dün Ankara'da TÜRMOB ile birlikte gümrük ve sanayi ticaret bakanlığını ziyaret ettik. Hem yeni bakana hayırlı olsun dedik. Amacımız şu biliyorsunuz anonim şirketler ve kooperatifler üç yıldır denetimsiz. Hiç denetim yapılmıyor. Halbuki Türk ticaret kanununda anonim şirketlerin ve kooperatifler mali müşavirler tarafından denetlenecek diye bir madde var. Bunun yönetmeliğinin biran evvel yayınlanmasını talep ettik. Özellikle şu anda 100 bin tane Türkiye genelinde anonim şirket yaklaşık 150 bin civarında kooperatif denetimsiz bunların bir an evvel yönetmeliğinin yayınlanıp mali müşavirler tarafından özellikle eski murakıplık dediğimiz denetleme kuruluna mali müşavirler seçilmesi gerekiyor. Bunun mücadelesini verdik. İnşallah en kısa zamanda da bunun yayınlanması yönüyle talepte bulunduk bunu takip ediyoruz" dedi.

Gerçekleştirdikleri ziyarette yeni mali bakan yardımcısını da ziyaret ettiklerini belirten Turan, "Tabi bir takım mesleki sorunları ilettik kendisine. Ücret tarifesiyle ilgili hakikaten hiç artırım yapılmadan karşımıza ücret tarifesi çıktı. Yani katma değer vergisini arttırıp içinde dahil sistemiyle bu sene bizi böyle geçiştirdiler. Biz bunu talep ettik kabul etmiyoruz dedik. Yapacak bir şey de yok ama asgari ücret tarifesinde yayınlandı. Ama TÜRMOB'un ve bizim odamızın görüşü %10 artırım geçen seneki fiyata, artı KDV dahil olacağından dolayı yüzde 18'i içine dahil ederek vermiştik. Ama sadece yüzde 18'i ilave ettiklerini yayınlamışlar. Bunu ilettik gerekli makamlara" İfadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ACİL BİR BİLANÇO AFFINA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'de acil bir bilanço affına ihtiyaç olduğunu Bakan yardımcısına da ilettiklerini belirten Turan, "Matrah artırımı, gerçekten şu anda sıkıntı çeken vergi mükelleflerimiz var yani bu işin hızlı bir şekilde bilanço affının yapılarak özellikle stokların, kasanın, ortaklar carinin yeniden revize edilerek belli bir rakam ödemesi kaydıyla bu tip çalışmanın yapılmasını talep ettik. Mükelleflerimizden vergi affı isteniyor. Borcu olan insanlar var yani bunlarında mağdur edilmemeleri için bir an evvel bu işlere el atıp düzeltmelerini bu işi halletmelerini sayın bakan yardımcısına ilettik" şeklinde konuştu.

Konya SMMMO’da “Dönem Sonu İşlemleri” Semineri

Konya SMMMO’da “Dönem Sonu İşlemleri” Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim