• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Konya iş dünyasından ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna tam destek

Konya iş dünyasından ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna tam destek
Konya iş dünyasından Türkiye'nin Afrin'de terör unsurlarını etkisiz hale getirmeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı operasyonuna destek açıklaması...

Konya iş dünyasından Türkiye'nin Afrin'de terör unsurlarını etkisiz hale getirmeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı operasyonuna destek açıklaması yapıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Suriye'de başlatılan iç savaşın en başından bu yana bölgenin istikrarının korunmasından yana olmuş, bunu da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her platformda, en gür şekilde açıkça ifade etmiştir. Son olarak ABD'nin manidar bir şekilde PKK ile aynı yerden yönetilen Marksist- Leninist PYD, YPG gibi terör örgütlerinin değişik adlardaki oluşumlarına silah yardımı yapması ve sınırımıza silahlı güç olarak konuşlandıracağını açıklaması milli varlığımıza tehdit olarak değerlendirilmiş, bunun yanlışlığı da diplomatik girişimlerle ifade edilmiştir. Bugün gelinen noktada ülkemizin en uzun sınır hattı olan Suriye'de istikrarsızlık halen devam etmekle birlikte, bölgede terör unsurları ülkemizin bekasını tehdit eder hale gelmiştir. Türkiye, bu noktada kendi topraklarının ve bölgenin güvenliğini sağlamak amacıyla uluslararası hukuktan doğan meşru hakkını kullanarak Afrin'de "Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlatmıştır. Konya iş dünyası olarak ülkemizin sadece kendi güvenliği için değil, bölgenin güvenliği ve istikrarı için de başlattığı terör örgütlerine yönelik bu operasyona tam destek veriyoruz. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınma sürecini devam ettirebilmesi için huzur ve istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesinin zorunlu olduğuna inanıyor, bu noktada devletimizin verdiği her türlü haklı mücadelenin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye, tarihin her döneminde kendi bölgesinde huzurun ve güvenin teminatı olmuştur. İnanıyoruz ki; Afrin'de yürütülen operasyon da hem bölgeyi hem de Türkiye'yi terörden temizleyerek, daha huzurlu ve güvenli hale getirecektir. Bu sıkıntılı dönemi de en az zararla atlatıp, daha da güçleneceğimizden hiç şüphemiz yok. Konya iş dünyası olarak, bu kutlu mücadelede şehit düşen vatan evlatlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Dualarımız ve desteğimiz kahraman Mehmetçiklerimizle birliktedir. Allah tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Ordumuzu muzaffer eylesin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim