• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da
Konya Büyükşehir Belediyesi, teması "Çiçek ve çocuk", sloganı "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan, bin 121 dönümlük alanda 1.8 milyarlık...

Konya Büyükşehir Belediyesi, teması "Çiçek ve çocuk", sloganı "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan, bin 121 dönümlük alanda 1.8 milyarlık yatırım bedeli ile tamamlanan Türkiye'nin ilk Botanik Exposu, Expo 2016 Antalya'da yer aldı.

Türkiye'nin ilk EXPO'sunda yer alan Konya Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçilerine tohum bilincini aşılayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yer aldığı 650 metrekarelik alanda tohuma bilgilerin yanı sıra, tohuma dair yapboz, oyun alanı, tohum evi olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, ayrıca gelen ziyaretçilerine "Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor" projesini de anlatacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çocukların tohumu nasıl daha iyi anlayabileceklerini ve çocukları doğayla buluşturmak amacında olduklarını söyledi.

"ÇOCUKLARI DOĞAYLA BULUŞTURMAK AMACINDAYIZ"

'Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor" projesiyle EXPO 2016 Antalya'da yer aldıklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "EXPO 2016 Antalya'ya girişimiz şehirlerin en iyi uygulamaları kapsamında "Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor" projesiyle girdik. EXPO 2016 "çiçek ve çocuk" temasıyla duyuruya çıkmıştı. Konya'nın kırsalında ve merkezinde şuan yürütmekte olduğumuz projemiz var. Konya kırsal bir şehir olarak biliniyor ama bu kesinlikle böyle değil. Yaptığımız hizmet ve projelerle Konya daha yeşil bir şehir oldu. Buradaki asıl amacımız ise çocuklara tohum bilincini aşılamak. Tohum bilincinde yedikleri bir meyvenin de tohumdan yetiştiğini, gördükleri bir dalın hepsinin tohumdan geldiğini çocuklara bunu göstermek ve onları çöple değil de doğayla buluşturmak" dedi.

"3 ETAP SONUNDA 11 BİN 450 ÇOCUĞA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

'Çevreci Nesiller Tohumla Yeşeriyor" projesi kapsamında 28 okul planladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, "Projemiz 3 etaptan oluşuyor. İlk etapta bunu Konya'nın köylerinde 5 okulda uyguladık. Çocuklarımıza ekim ve dikim yaptırdık. Çocuklar, roka, tere, soğan gibi ürünler diktiler. Bunların büyüdüğünü gördüler. Daha sonra ise, biz bunların ne anlama geldiğine dair bilinçlendirme eğitimi verdik. Proje kapsamında çocuklara tohum sandıkları ve çeşitli hediyeler verdik. Topladıkları çekirdeklerle de Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü proje ortağımız. Çocuklar evlerinde anneannelerinden, babaannelerinden, dedelerinden kalan tohumları bize getirdiler. Gelen tohumları biz Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde incelettik. Tohumları çocuklarımız yem bankasına kazandırdı. 250 çocuğumuz 3 bin 186 adet tohum getirdi proje kapsamında. Bizde çocukların okullarına masa tenisi ve raket hediye ettik. Bize en çok tohum çeşidi getiren çocuklara da bisiklet, bilgisayar ve tablet hediye ettik. Şuan projemizin 2'nci etabı devam ediyor. Burada da aynı etaplar devam ediyor. Sadece farklı olarak tohum topları yaptırdık uygulamalı olarak. 3'üncü etabı da eylül ayında devam edecek. Projemiz yine okulların açılıp kapandığı döneme kadar olacak. 3 etap sonunda 11 bin 450 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Şuana kadar 3 bin 150 çocuğa ulaştık" diye konuştu.

"PROJEMİZİ ULUSLARARASI ALANDA DA ANLATMAK NİYETİNDEYİZ"

EXPO 2016 Antalya'da bulunarak uluslararası alanda da projelerini anlatmak niyetinde olduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz belediye olarak tohumu çok önemsiyoruz. Doğru tohum toprakla buluşursa doğru bitki elde ediliyor. Tohumun nasıl evrelerden geçtiğini zaten tohum galerimiz var oradan gösteriyoruz. Tohum evlerimiz olacak burada ve gelen çocuklar mikroskoplarla tohumları büyütülmüş şekilde görecekler. Bahçemizde çeşitli etkinliklerimiz olacak. Tohumu anlatan yapboz masamız olacak."

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Konya Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim