• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı
Konya 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından bir alışveriş merkezinde trafikte yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla "Ambulansa yol ver hayata tutun"...

Konya 112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından bir alışveriş merkezinde trafikte yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla "Ambulansa yol ver hayata tutun" kampanyası kapsamında stant açtı.

Konya 112 Acil Sağlık Hizmetleri trafikte yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir alışveriş merkezinde stant açtı. Özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi gösterilen stant da dağıtılan promosyonlar anne ve babalar tarafından da ilgiyle karşılandı.

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, "Yaşama yol ver" kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, "112 Acil Yardım Sağlık Hizmetlerimizin farkındalık oluşması ve çocuklarımızın bu konuda duyarlılığını artırmak için, "yaşama yol ver" kampanyası çerçevesinde, minik 112'lerimiz ile birlikte çocuklarımızı ambulans, 112, acil sağlık hizmetleri, ve acil sağlık konusunda bilinçlendirme konusunda çalışmalarımız devam etmekte. Bu bağlamda çocuklarımıza, promosyon malzemelerimizi yine minik 112'lerimiz aracılığı ile dağıtmaktayız. Çocuklarımızın bu yaşta aldıkları, ambulansa yol verme, 112 niçin aranır, gereksiz aramalarda 112 yi niçin meşgul etmemeliyiz konularında bilinç oluşturmakta çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"SÜRÜCÜLERİMİZİN HASSASİYETLERİNİ İSTİYORUZ"

Sürücülerden bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade eden Küçükkendirci, "Bilhassa ambulans sireni ve tepe lambası açık surette trafikte devam etmekte olan ambulansa hızla yol vermemiz gerektiğini ifade ediyoruz. Trafik ne kadar sıkışık olursa olsun, mutlaka içerisinde kendimizden bir insan olduğunu düşünerek, en kısa zamanda onun hastaneye ulaşımını sağlamak zorundayız. Bu bağlamda vatandaşlarımızın ve halkımızın trafikte hızla boş alan oluşturması ve ambulansa yol vermesi bizim için gerçekten çok önem arz etmektedir" diye konuştu.

"SAĞLIKÇILARIMIZA YAPILAN SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Doğu'da yaşanan terör olaylarına da değinerek, "Özellikle doğuda yaşanan terör olaylarında, 112 ve sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddet ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Birçok sağlık çalışanımızın özveri ve gönüllü olarak ta görev aldığı bu bölgede yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, bütün saldırılara rağmen, yılmadan orada görev almaya devam edeceğimizin de altını çizmek istiyorum. Dilerim bu tür saldırılar son bulur" şeklinde konuştu.

Bir AVM de yapılan programda, minik 112'cilerin dağıttıkları broşür, boyama kitabı, kalem ve silgi den oluşan promosyon büyük ilgi çekti.

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Konya 112 Acil Ekipleri AVM’de Stant Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim