• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

"Konuşmalarda suç unsuru yok"

Avukat Albayrak, Gülen'e ait olduğu iddia edilen yasa dışı dinleme kayıtlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, önceki gün internette yayınlanan telefon görüşmelerini yasa dışı olarak dinleyen, kayda alan, yayınlayan ve bunları hakaret amacıyla kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Suç duyurusunda, 4 ayrı telefon görüşmesinin çarpıtılarak haberleştirildiği, anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaların açıklandığı vurgulandı.
 
Avukat Nurullah Albayrak'ın verdiği dilekçede, Twitter'da söz konusu yasa dışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Esatce rumuzlu Esat Burak Uzundere, WUattack isimli Twitter kullanıcısı ile yasa dışı elde edildiği belirtilen dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu şüpheli olarak yer aldı.
 
Suç duyurusunda şüphelilerin TCK'nın hakaret, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından cezalandırılması istendi.
 
"KONUŞMALARDA HİÇBİR SUÇ UNSURU YOK"
 
Albayrak, "Söz konusu konuşmalar, hiçbir suç unsuru içermeyen, sevenlerinin müvekkilimden aldığı tavsiyeleri, selam, afiyet ve iyi niyet temennilerini içeren haber değeri taşımayan diyaloglardan ibarettir. TCK 132 ve 133. maddesindeki suçlar zincirleme olarak işlenmiştir" dedi.
 
"ÖRGÜT LİDERİ" DENİLEREK HAKARET EDİLDİ
 
Esatce ve WUattack rumuzlu kişilerin ise Gülen'in haberleşme gizliliği hakkını had ve hukuk tanımaz şekilde ihlal ettikleri, ayrıca "Örgüt Lideri" denilerek hakaret ettikleri belirtildi. Kanuna göre yasa dışı dinlemeleri kaydeden ve yayınlayan sanıklar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
 
HAKSIZ ŞEKİLDE SALDIRI
 
Albayrak suç duyurusunda, yasa dışı dinleme kayıtlarını yayınlayan Yeni Akit Gazetesi hakkında ise "Müvekkilimin 4 ayrı telefon görüşmesi çarpıtılarak haberleştirilmekte ve Anayasal ve yasal gizlilik koruması altındaki konuşmaları açıklanmaktadır. Şikayet edilen; bu haber ile zincirleme olarak haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların ifşası suçunu, haberin veriliş tarzı ile müvekkilimin şeref ve itibarına haksız şekilde saldırı vaki olduğundan unsurları oluşan hakaret suçunu işlemiştir" ifadelerini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim