• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Konuşan Banklar Beyşehir Turizmine Rehberlik Ediyor

Konuşan Banklar Beyşehir Turizmine Rehberlik Ediyor
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, şehir estetiğine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan konuşan banklar aynı zamanda yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, şehir estetiğine katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan konuşan banklar aynı zamanda yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini şehrin ziyaretçilerine üç farklı dilde sesli olarak anlatım yaparak tanıtıyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından tarihi Taşköprü önündeki BSA kanalı kenarına konulan ve "akıllı bank" olarak da adlandırılan konuşan banklar, ses sistemi sayesinde üzerine oturan kişilere bulunduğu ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtıyor. Yan yüzeyindeki butona basıldığında Türkçe'nin yanısıra İngilizce ve Almanca dillerinde sesli olarak anlatım yapabilen banklar, bulunduğu kentin tarihi ve doğal mekanları hakkında bilgiler vererek bölgenin turizmine rehberlik ediyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak ilçede hizmet üretirken bugüne kadar hep ilkleri yaşatmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, konuşan bankların ilçeye gelmesinin ardından vatandaşlar arasında da sıradışı hizmeti ile beğeni topladığını söyledi.

Tarihi Taşköprü önüne yerleştirilen konuşan bankların üzerindeki yazılarla Beyşehir Gölü, Kubad Abad Sarayı ile tarihi Eşrefoğlu Camisi hakkında bilgiler aktardığını belirten Özaltun, "Sadece yazılarla değil, sesli olarak da dinleyebilmek isteyenler için 3 ayrı dilde bu bilgileri üzerinde oturanlara duyurması sayesinde görme engelli bireylerimiz ya da ziyaretlerimiz için de çok önemli bir hizmet sunuyor. Şu anda 3 olan konuşan bank sayımızı zaman içerisinde daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Çünkü Beyşehir tarihi ve doğal güzellikler yönünden büyük bir potansiyele sahip bir ilçemiz. Bankların üzerine yazılan tanıtıcı bilgiler USB aracılığıyla yükleme yapıldıktan sonra yan tarafındaki butona basılarak sesli olarak anlatım yapabilme özelliğine sahip. Turistik mekanlar ve özel kullanımlar için üretilen bu konuşan banklar, rehberlik etmede insana olan bağımlılığı da azaltarak bu alanda ekonomik bir alternatif oluşturuyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim