• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Konukoğlu’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Konukoğlu’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gururla kutlayarak, "Milletimiz, darbe girişimini başarısızlıkla...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gururla kutlayarak, "Milletimiz, darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırarak "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü bir kez daha tescilledi" dedi.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Yüce Türk milletinin büyük fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ilan edildiğini anımsatarak, Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümünü kutlamanın sevincini paylaştı. Cumhuriyetin ilanı ile egemenliğin kaynağının millete ait olduğunun kabul edildiğine vurgu yapan Konukoğlu, Cumhuriyetin tüm değerleriyle birlikte korunması ve yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. 15 Temmuz gecesinin ülkemiz tarihine kara bir gün olarak geçtiğini ifade eden Konukoğlu, milletin egemenliğini elinden almak ve iradesini gasp etmek için kalkışılan darbe teşebbüsünün, göğsünü kurşunlara siper eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bertaraf edildiğine işaret etti.

Konukoğlu, mesajında, "O gece, Atatürk'ün "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü bir kez daha tescillendi. Cumhuriyetin değerleri, milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencelerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'ncü yıl dönümünü sevinçle kutlarken, ülkemizi ekonomisiyle, sanayisiyle dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirmek için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız, devletimizi ilelebet payidar kılacağız. Bu vesileyle, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak vatanı için kanlarını bu toprağa döken tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim